LIVE UPDATE. 354 zile de invazie. Zelenski îl demite pe comandantul adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe comandantul adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei, Ruslan Dzyuba.
  • Măsura este cea mai recentă remaniere a conducerii guvernului lui Zelenski.
  • Schimbarea de personal a fost privită, în general, ca o încercare de a eradica corupția.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe comandantul adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei, Ruslan Dzyuba. Un decret a fost publicat pe site-ul președintelui, fără alte detalii.

Măsura este cea mai recentă remaniere a conducerii guvernului lui Zelenski. Deși nu a fost oferit niciun motiv pentru demiterea lui Dzyuba, schimbarea de personal a fost privită, în general, ca o încercare de a eradica corupția și de a îmbunătăți candidatura țării pentru admiterea în Uniunea Europeană, scrie CNN.

Adjunctul șefului de cabinet al președintelui, Kyrylo Tymoshenko, și-a anunțat demisia la sfârșitul lunii trecute. Ministrul adjunct al apărării, procurorul general adjunct, miniștrii adjuncți ai dezvoltării regionale și ministrul adjunct al politicii sociale din Ucraina au fost invitați să demisioneze sau au demisionat în ultimele săptămâni.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, se confruntă, de asemenea, cu zvonuri că ar putea fi înlocuit, deși liderul parlamentar al țării a declarat că nu va fi înlocuit în această săptămână.

The post LIVE UPDATE. 354 zile de invazie. Zelenski îl demite pe comandantul adjunct al Gărzii Naționale a Ucrainei appeared first on Aleph News.

Previous post Curiozităţi. Care sunt motivele pentru care ușile toaletelor publice nu ating pământul
Next post Despărțirea Adidas de Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, este una costisitoare