LIVE UPDATE. 352 zile de invazie. Germania oferă două baterii antiaeriene Slovaciei pentru a-și proteja frontiera de est cu Ucraina

  • Germania va oferi Slovaciei două baterii de apărare antiaeriană Mantis pentru a-și proteja granița estică cu Ucraina.
  • Bateriile antiaeriene valorează aproximativ 120 de milioane de euro.
  • Oferta Germaniei include, de asemenea, un radar cu o rază de acțiune de 100 de kilometri și instruire pentru soldați, a precizat Kakascikova.

Germania va oferi Slovaciei două baterii de apărare antiaeriană Mantis pentru a-și proteja granița estică cu Ucraina, a declarat joi ministrul slovac al apărării. Slovacia va primi aceste baterii în mod gratuit și permanent” , a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Martina Kakascikova, pentru Agenția France-Presse, scrie Le Monde.

Antrenamentul soldaților slovaci în utilizarea acestui sistem de armament va începe în lunile următoare” , a postat joi pe Facebook ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad. Cu toate acestea, ministerul nu a precizat data exactă a livrării sistemului către Slovacia, stat membru UE și NATO. Potrivit Nad, bateriile antiaeriene valorează aproximativ 120 de milioane de euro.

Oferta Germaniei include, de asemenea, un radar cu o rază de acțiune de 100 de kilometri și instruire pentru soldați, a precizat Kakascikova.

The post LIVE UPDATE. 352 zile de invazie. Germania oferă două baterii antiaeriene Slovaciei pentru a-și proteja frontiera de est cu Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post SIS confirmă declarațiile lui Zelenski: „Au fost identificate activități subversive cu scopul subminării statului R.Moldova”
Next post Noi imagini misterioase de pe Titanic arată deteriorarea navei și locul în care a fost observat pentru prima dată icebergul