LIVE UPDATE. 349 zile de invazie. Ucraina se așteaptă ca Rusia să mobilizeze până la o jumătate de milion de soldați în plus în acest an

  • Ucraina se așteaptă ca Rusia să mobilizeze până la o jumătate de milion de soldați suplimentari în următoarele luni, potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații.
  • Rusia va mobiliza între 300.000 și 500.000 de persoane pentru a desfășura operațiuni ofensive în sudul și estul Ucrainei în primăvara și vara anului 2023″, a spus acesta.
  • Oficialii ruși au negat în mod constant că ar fi planificată o altă mobilizare.

Ucraina se așteaptă ca Rusia să mobilizeze până la o jumătate de milion de soldați suplimentari în următoarele luni, potrivit unui oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de informații. Vadym Skibitskyi, adjunctul șefului Serviciului de informații al apărării ucrainene, a afirmat într-un interviu că Rusia va mobiliza între 300.000 și 500.000 de persoane pentru a desfășura operațiuni ofensive în sudul și estul Ucrainei în primăvara și vara anului 2023″.

Acești 500.000 se adaugă la cei 300.000 mobilizați în octombrie 2022″, a spus Skibitskyi. „Acest lucru dovedește că Kremlinul lui Putin nu are nicio intenție de a pune capăt acestui război. Ofensiva rusă ar putea avea loc în regiunile Donețk și Luhansk și, posibil, în regiunea Zaporojie. Trupele rusești vor trece în defensivă în regiunea Herson și în Crimeea. Acest nou val de mobilizare va dura până la două luni.”

Oficialii ruși au negat în mod constant că ar fi planificată o altă mobilizare. Dar, la o conferință din decembrie a șefilor militari ruși, ministrul apărării Serghei Șoigu a propus creșterea forțelor armate la 1,5 milioane de oameni de luptă, de la 1,15 milioane în prezent, pe o perioadă de trei ani. Acest lucru era necesar pentru a garanta rezolvarea problemelor legate de securitatea militară a Rusiei„, a declarat Shoigu.

Skibytskyi a mai spus că, la începutul anului 2022, serviciile de informații ale Apărării erau la curent cu faptul că o „invazie la scară largă urma să înceapă la începutul lunii februarie sau puțin mai târziu….În ianuarie am văzut că trupele din Districtul Militar de Est al Rusiei au început să sosească în Belarus”, precum și pregătiri în Crimeea, scrie CNN.

La vremea respectivă, Ucraina a minimalizat public perspectiva unei invazii rusești. În interviul acordat publicației Tehnologii și strategii ucrainene”, Skibytskyi a declarat că primele zile de război au fost nefavorabile pentru noi, inamicul a avansat până la Mariupol. Dar rezistența de la Mariupol este cea care a ruinat planurile rusești în sudul țării”.

El a spus că apărarea Mariupolului a împotmolit 10.000-12.000 de trupe inamice care fuseseră alocate pentru o ofensivă spre nord pentru a încercui forțele ucrainene care apără regiunea Donbas. Mariupol și-a jucat rolul 100 la sută”, a spus Skibytskyi.

De asemenea, el a afirmat că rușii au acum probleme considerabile cu rachetele”. Ei obișnuiau să producă nu mai mult de 200 de rachete pe an, în funcție de un tip. Acum pot produce doar patru rachete Iskander pe lună. În ceea ce privește rachetele Kh-101, poate fi ceva de genul 20-30, în funcție de stocurile de componente importate”.

Iskander este o rachetă de croazieră puternică și relativ precisă. Analiștii occidentali au declarat, de asemenea, că estimează că Rusia are stocuri reduse de anumite rachete. Skibytskyi a oferit, de asemenea, o analiză ucraineană a programului de drone ofensive al Rusiei. Până în prezent au folosit aproximativ 660 de drone Shahed. Contractul prevede 1.750 de unități. De asemenea, livrarea și pregătirea durează ceva timp. Potrivit datelor noastre, urmează să aibă un alt lot pentru livrare”.

The post LIVE UPDATE. 349 zile de invazie. Ucraina se așteaptă ca Rusia să mobilizeze până la o jumătate de milion de soldați în plus în acest an appeared first on Aleph News.

Previous post Antonio Guterres avertizează asupra riscului extinderii războiului dintre Rusia şi Ucraina
Next post Sunak schimbă guvernul după mai puțin de 4 luni ca prim-ministru, opoziția îl consideră slab: „A schimbat scaunele de punte ale Titanicului”