LIVE UPDATE. 346 zile de invazie. Ucraina: Noile tancuri furnizate de NATO vor acționa ca o „mână de fier” împotriva Rusiei

  • Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat că noile tancuri furnizate de NATO vor servi drept mână de fier” în contraofensiva Kievului.
  • Ambasadorul Kievului în Franța, a declarat că numeroase țări au confirmat acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”.
  • SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksiy Reznikov, a declarat vineri că noile tancuri furnizate de NATO vor servi drept mână de fier” în contraofensiva Kievului împotriva forțelor rusești din Ucraina.

Avem nevoie de o coaliție de tancuri cu principalele tancuri ale țărilor NATO pentru o contraofensivă. Adică, le vom folosi ca pumn de oțel” pentru a sparge linia lor de apărare”, a declarat Reznikov la o conferință de presă comună cu omologul său polonez, scrie CNN.

Pentru a descuraja o eventuală nouă ofensivă rusă în sud și în est, Forțele Armate ale Ucrainei vor folosi în primul rând artileria de 155 mm”, printre alte arme, a adăugat el. „De aceea spunem astăzi că prioritatea pe câmpul de luptă rămâne artileria de 155 mm și obuze pentru aceasta”.

Recent, Vadym Omelchenko, ambasadorul Kievului în Franța, a declarat că numeroase țări au confirmat acordul lor de a livra 321 de tancuri grele Ucrainei”.

El nu a precizat ce țări vor furniza tancurile și nici nu a oferit o defalcare a modelelor. SUA s-au angajat să furnizeze 31 de tancuri M1 Abrams, iar Germania a fost de acord să trimită 14 Leopard 2 A6. Anterior, Regatul Unit a promis 14 tancuri Challenger 2, în timp ce Polonia a cerut aprobarea Germaniei pentru a transfera Ucrainei o parte din propriile sale Leopard 2 de fabricație germană.

The post LIVE UPDATE. 346 zile de invazie. Ucraina: Noile tancuri furnizate de NATO vor acționa ca o „mână de fier” împotriva Rusiei appeared first on Aleph News.

Previous post O femeie a scris un bilet răvășitor după ce a „murit” timp de 27 de minute – și a văzut chipul lui Iisus
Next post Oamenii de știință plănuiesc o misiune pentru a efectua FIV pe orbită ca prim pas spre crearea de copii în spațiu