LIVE UPDATE. 324 zile de invazie. Zelenski le mulțumește soldaților dislocați în orașul Soledar, în timp ce asaltul rusesc continuă

  • Este a 324-a zi a războiului provocat de Rusia în Ucraina. 
  • Volodimir Zelenski le-a mulțumit soldaților ucraineni care au apărat orașul Soledar de un asalt al rușilor.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022.

În discursul său de noapte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a mulțumit soldaților ucraineni care au apărat orașul Soledar din estul Ucrainei de un asalt rusesc.

În special astăzi aș dori să evidențiez parașutiștii brigăzii 77 aeromobile separate, care împreună cu luptătorii brigăzii 46 aeromobile separate din Soledar își mențin pozițiile și provoacă pierderi semnificative inamicului” , a declarat Zelenski. Vă mulțumesc, băieți!” .

Unitatea militară ucraineană staționată la Soledar a declarat joi că situația în oraș este critică”.

Situația este critică. Vești în curând” , a declarat Brigada 46 aeromobilă potrivit CNN.

Luptele continuă în Soledar, un oraș minier de sare din estul Ucrainei, în pofida afirmațiilor Rusiei că a obținut controlul asupra regiunii.

Semnificația lui Soledar în termeni militari este minimă. Cu toate acestea, capturarea sa ar permite forțelor ruse, și în special grupului de mercenari Wagner, să se concentreze asupra orașului Bahmut din apropiere, care a fost o țintă încă din vară.

The post LIVE UPDATE. 324 zile de invazie. Zelenski le mulțumește soldaților dislocați în orașul Soledar, în timp ce asaltul rusesc continuă appeared first on Aleph News.

Previous post Familiile a doi elevi, condamnate pentru glume pe net
Next post Ce pot face avioanele AWACS trimise de NATO în România