LIVE UPDATE. 314 zile de invazie. Rusia continuă să vizeze infrastructura civilă, afirmă biroul prezidențial al Ucrainei

  • Rusia a continuat să vizeze sistemul energetic și infrastructura civilă a Ucrainei, a declarat marți Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui ucrainean.
  • Liniile electrice și mai multe clădiri civile au suferit pagube în urma bombardamentelor rusești în comunitatea Chervonohryhorivka din regiunea Dnipropetrovsk.
  • Regiunea Kievului a fost lovită de două ori cu rachete de croazieră Iskander”.

Rusia a continuat să vizeze sistemul energetic și infrastructura civilă a Ucrainei, a declarat marți Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui ucrainean, într-un mesaj video în care a rezumat informațiile privind loviturile rusești din ultimele 24 de ore, scrie CNN.

Liniile electrice și mai multe clădiri civile au suferit pagube în urma bombardamentelor rusești în comunitatea Chervonohryhorivka din regiunea Dnipropetrovsk, a precizat el. Orașul Nikopol a fost lovit, dar lovitura a căzut pe teritoriul deschis”, a spus el.

În direcția Donețk, orașele Bakhmut și Kurakhove au fost și ele bombardate”, a continuat el. O persoană a fost ucisă și două au fost rănite în bombardamentul asupra orașului Kurakhove. Un obuz a zburat direct în clădirea de mare înălțime. Instalația de alimentare cu apă din oraș a suferit pagube.”

Regiunea Kievului a fost lovită de două ori cu rachete de croazieră Iskander”. O zonă rezidențială și o arenă de gheață au suferit pagube”, a adăugat el. O persoană a fost ucisă și una rănită”.

În alte detalii, Timoșenko a spus:

Regiunea Zaporojie a fost atacată de 86 de ori. Aproape toate loviturile au vizat infrastructura civilă într-un total de 21 de așezări”.
Regiunea Mykolaiv a fost lovită cu artilerie cu țeavă de opt ori în noaptea de marți spre miercuri.
Regiunea Sumy a fost bombardată de 11 ori. În satul Pavlivka, o școală locală și liniile de alimentare cu energie electrică au fost avariate, iar o mașină a fost distrusă. Nu au fost raportate victime”, a declarat el.
Regiunea Harkov a avut de asemenea de suferit de pe urma bombardamentelor rusești. În special, bombardamentele rusești au provocat incendii în localitățile Vovchansk și Dvorichna, unde lucrătorii de urgență au fost ținta bombardamentelor rusești în timp ce stingeau focul.
În regiunea Cernihiv, satele Lipivka și Yeline au fost, de asemenea, supuse focului.
Timoșenko a adăugat că Rusia bombardează din nou și infrastructura energetică din estul și sudul Ucrainei”, fără a da alte detalii.

The post LIVE UPDATE. 314 zile de invazie. Rusia continuă să vizeze infrastructura civilă, afirmă biroul prezidențial al Ucrainei appeared first on Aleph News.

Previous post Vladimir Putin are de dat un telefon important. Ultimul ordin semnat de preşedintele Rusiei
Next post Trucul Google Maps pentru a calcula de câte ori v-ați întâlnit partenerul înainte de a fi împreună