LIVE UPDATE. 302 zile de invazie. Armata ucraineană raportează lovituri substanțiale asupra unor depozite de arme și muniții rusești

  • Bateria de apărare antiaeriană Patriot și munițiile pe care SUA le trimit în Ucraina – ca parte a ultimului pachet prezidențial de asistență de securitate Presidential Drawdown.
  • Chiar și în cel mai bun scenariu, este puțin probabil ca Kievul să aibă mai mult de 10 ore de energie electrică pe zi la începutul lunii ianuarie, a declarat un expert în criza de electricitate din Ucraina.
  • Președintele american Joe Biden l-a primit miercuri pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski la Casa Albă pentru o întâlnire bilaterală.

În timp ce președintele Volodimir Zelenski își începea vizita la Washington, DC, armata ucraineană a raportat că a provocat pagube importante în instalațiile de arme și muniții rusești. Statul Major General al armatei ucrainene a confirmat pagube provocate de incendii la depozitele de muniții inamice de lângă Kadiivka, în regiunea Luhansk, care au fost vizate la sfârșitul săptămânii trecute. Acesta a precizat că detonările la depozite au durat mai mult de 20 de ore.

De asemenea, a raportat o lovitură asupra unei baze rusești din regiunea sudică Kherson, din care o parte este încă ocupată de forțele rusești. Aceasta a declarat că marți „ocupanții, care se adunaseră la aerodromul de lângă Kakhovka, regiunea Kherson, au fost loviți”.

Lupte în prima linie: În altă parte, Statul Major General a raportat bombardamente rusești susținute de-a lungul unei zone largi a liniilor de front din Luhansk și Donețk, inclusiv Bakhmut, unde președintele Zelenski a vizitat marți trupele.

Statul Major General a afirmat că un atac aerian rusesc asupra unui oraș din regiunea Zaporojie a lovit un spital. De asemenea, au existat focuri de armă rusești peste râul Dnipro în Herson, provocând victime civile în așezările recent eliberate.

The post LIVE UPDATE. 302 zile de invazie. Armata ucraineană raportează lovituri substanțiale asupra unor depozite de arme și muniții rusești appeared first on Aleph News.

Previous post James Cameron spune că a avut discuții despre un alt film „Terminator”
Next post O stațiune de schi din Franța devine prima din Europa care interzice fumatul