LIVE UPDATE. 301 de zile de invazie. Putin ordonă formarea unui grup de lucru pe problema mobilizării

  • Vladimir Putin a dat marți instrucțiuni pentru crearea unui așa-numit grup de lucru care să coordoneze între diverse autorități problemele legate de pregătire și mobilizare.
  • La 31 octombrie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că mobilizarea parțială” a sute de mii de cetățeni pentru a lupta în războiul țării împotriva Ucrainei a fost finalizată.
  • Anunțul Rusiei privind mobilizarea parțială” a stârnit, la vremea respectivă, proteste și un exod al bărbaților din țară.

Președintele rus Vladimir Putin a dat marți instrucțiuni pentru crearea unui așa-numit grup de lucru care să coordoneze între diverse autorități problemele legate de pregătire și mobilizare, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Putin a dat instrucțiuni pentru a forma un grup de lucru care să asigure interacțiunea autorităților și organizațiilor publice pe probleme de pregătire pentru mobilizare, protecția socială și juridică a cetățenilor ruși care participă la o operațiune militară specială, precum și a familiilor acestora”, se arată în declarație.

Pe 25 noiembrie, Putin s-a întâlnit cu mamele soldaților care luptă în Ucraina și le-a promis că va analiza rapoartele privind neregulile legate de pregătire, aprovizionarea cu alimente și lipsa de uniforme adecvate pentru soldații care luptă în ceea ce Rusia numește operațiunea sa militară specială”, scrie CNN.

La 31 octombrie, Ministerul rus al Apărării a anunțat că mobilizarea parțială” a sute de mii de cetățeni pentru a lupta în războiul țării împotriva Ucrainei a fost finalizată. Ministerul a precizat că toate activitățile de mobilizare parțială au fost suspendate, împreună cu toate activitățile legate de recrutarea pentru serviciul militar”.

Anunțul Rusiei privind mobilizarea parțială” a stârnit, la vremea respectivă, proteste și un exod al bărbaților din țară.

The post LIVE UPDATE. 301 de zile de invazie. Putin ordonă formarea unui grup de lucru pe problema mobilizării appeared first on Aleph News.

Previous post Un tânăr a dat în judecată Facebook, acuzând platforma că a contribuit la moartea tatălui său
Next post Ministrul rus al Apărării, Șoigu, vrea să mărească dimensiunea armatei ruse la 1,5 milioane de oameni