LIVE UPDATE. 298 de zile de invazie. Echipele au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru 6 milioane de ucraineni, spune Zelenski

  • Electricitatea a fost restabilită sâmbătă pentru milioane de ucraineni, dar rămân provocări pentru echipele care se străduiesc să-și revină după atacul cu rachete rusești de vineri.
  • Zelenski a adăugat că lucrările de reparații au continuat non-stop de la atacul terorist de ieri”.
  • Președintele a declarat că printre zonele care se confruntă cu cea mai dificilă situație” se numără Kievul, Lviv și Vinnytsia.

Electricitatea a fost restabilită sâmbătă pentru milioane de ucraineni, dar rămân provocări pentru echipele care se străduiesc să-și revină după atacul cu rachete rusești de vineri, a declarat sâmbătă președintele Volodimir Zelenski.

În timpul zilei, a fost posibilă restabilirea alimentării cu energie electrică pentru aproape 6 milioane de ucraineni”, a declarat Zelenski în timpul discursului său nocturn. El a adăugat că lucrările de reparații au continuat non-stop de la atacul terorist de ieri”.

Zelenski a precizat că există în continuare probleme cu aprovizionarea cu căldură și că există mari probleme cu aprovizionarea cu apă” în unele părți ale țării. Președintele a declarat că printre zonele care se confruntă cu cea mai dificilă situație” se numără Kievul, Lviv și Vinnytsia, scrie CNN.

El a menționat alte câteva zone care încă se confruntă cu întreruperi pe scară largă”, inclusiv orașul Dnipro și regiunile Dnipropetrovsk, Volyn, Zhytomyr, Zakarpattia, Ivano-Frankivsk, Odesa, Poltava, Ternopil și Cernihiv. Un alt apel pentru apărarea aeriană: Zelenski a făcut din nou apel la partenerii internaționali să ofere Ucrainei mijloacele necesare pentru a-și apăra spațiul aerian.

Găsiți o oportunitate de a oferi Ucrainei o protecție fiabilă a cerului, un scut de apărare aeriană fiabil. Puteți să o faceți”, a spus el. Când se va întâmpla acest lucru, principala formă de teroare rusă – teroarea cu rachete – va deveni pur și simplu imposibilă”.

The post LIVE UPDATE. 298 de zile de invazie. Echipele au restabilit alimentarea cu energie electrică pentru 6 milioane de ucraineni, spune Zelenski appeared first on Aleph News.

Previous post Rusia ar putea încerca din nou să invadeze Ucraina dinspre nord în noul an, avertizează un comandant
Next post VIDEO. Topul celor mai tari biciclete electrice în 2022