LIVE UPDATE. 297 de zile de invazie. Obiectivul Rusiei este să îi lase pe ucraineni fără lumină, apă sau căldură, afirmă prim-ministrul ucrainean

  • Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a lansat un avertisment extrem de dur în cadrul unei ședințe de guvern, după ce o nouă rundă de lovituri rusești a afectat infrastructura națiunii.
  • Premierul a susținut că apărarea aeriană a doborât 60 dintre cele 76 de rachete din baraj.
  • Însă unele dintre rachetele care și-au găsit țintele vizate au lovit substații de înaltă tensiune și generatoare de electricitate, a precizat premierul.

Prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a lansat un avertisment extrem de dur în cadrul unei ședințe de guvern vineri, după ce o nouă rundă de lovituri rusești a afectat infrastructura națiunii.

Și-au stabilit obiectivul de a-i lăsa pe ucraineni fără lumină, apă și căldură”, a declarat Shmyhal. „Lumea ar trebui cu siguranță să răspundă la aceste acțiuni ale Rusiei cu măsuri rapide și decisive”. Premierul a susținut că apărarea aeriană a doborât 60 dintre cele 76 de rachete din baraj. „Le mulțumim apărătorilor cerului ucrainean pentru acest lucru”, a spus Shmyhal, potrivit CNN.

Însă unele dintre rachetele care și-au găsit țintele vizate au lovit substații de înaltă tensiune și generatoare de electricitate, a precizat premierul. Încă o dată, există un deficit grav în sistemul energetic”, a declarat Shmyhal participanților la reuniune. Și acum se aplică pene de curent de urgență aproape în toată țara”.

Liderii locali raportează despre aprovizionarea actuală cu energie: Oleh Syniehubov, un lider din regiunea nord-estică Kharkiv, a declarat pe Telegram că inginerii au început să restabilească energia electrică în orașul Kharkiv și în mai mult de o jumătate de duzină de orașe din jur, inclusiv Izium. Andrii Raykovych, care este șeful administrației militare a regiunii Kirovohrad din centrul Ucrainei, a declarat că energia electrică a fost restabilită pentru mai mult de 30% din consumatorii locali.

În primul rând, instalațiile de infrastructură critică, instituțiile medicale sunt alimentate cu energie electrică. Apoi – casele”, a explicat el. Compania energetică de stat Ukrenergo nu a publicat încă vineri date naționale privind întreruperile de curent.

The post LIVE UPDATE. 297 de zile de invazie. Obiectivul Rusiei este să îi lase pe ucraineni fără lumină, apă sau căldură, afirmă prim-ministrul ucrainean appeared first on Aleph News.

Previous post Polițiștii au rămas stupefiați când detectorul de metale a început să țiuie în zona intimă. Ce ascundea o femeie în organele genitale în valoare de 10.000 de euro
Next post Un pastor din Georgia vrea ca biserica sa să cultive canabis pentru a atrage mai mulți credincioși: „Caut oameni care miros a iarbă”