LIVE UPDATE. 287 de zile de invazie. Vladimir Putin spune că amenințarea unui război nuclear este în creștere

  • Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că amenințarea unui război nuclear este în creștere.
  • Liderul rus a spus că armele nucleare americane se află în număr mare pe continentul european, în timp ce Rusia nu și-a transferat armele nucleare pe alte teritorii.
  • Putin spune că încă vede armele nucleare ca pe o măsură de descurajare.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri că amenințarea unui război nuclear este în creștere. În cadrul unei întâlniri la Kremlin cu Consiliul rus pentru Drepturile Omului, Putin a declarat: În ceea ce privește amenințarea unui război nuclear, aveți dreptate, o astfel de amenințare este în creștere. În ceea ce privește ideea că Rusia nu ar folosi astfel de arme prima în nici o circumstanță, atunci înseamnă că nici noi nu am putea fi al doilea care să le folosească – pentru că posibilitatea de a face acest lucru în cazul unui atac pe teritoriul nostru ar fi foarte limitată”, a declarat

Putin a adăugat: Cu toate acestea, avem o strategie… și anume, ca apărare, luăm în considerare armele de distrugere în masă, armele nucleare – totul se bazează pe așa-numita lovitură de ripostă – adică, atunci când suntem loviți, lovim ca răspuns.”

Liderul rus a spus că armele nucleare americane se află în număr mare pe continentul european, în timp ce Rusia nu și-a transferat armele nucleare pe alte teritorii și nu intenționează să facă acest lucru, dar își va proteja aliații cu toate mijloacele de care dispune, dacă va fi necesar”, scrie CNN.

Putin spune că încă vede armele nucleare ca pe o măsură de descurajare. Nu am înnebunit. Suntem conștienți de ceea ce sunt armele nucleare. Avem aceste mijloace, ele sunt într-o formă mai avansată și mai modernă decât cele ale oricărei alte țări nucleare, acest lucru este evident”, a spus el.

Dar nu vom flutura aceste arme ca pe o lamă de ras, alergând în jurul lumii. Bineînțeles, plecăm de la faptul că ele există. Acesta este un factor de descurajare care nu provoacă extinderea conflictelor, ci un factor de descurajare, și sper că toată lumea înțelege acest lucru”, a explicat Putin.

The post LIVE UPDATE. 287 de zile de invazie. Vladimir Putin spune că amenințarea unui război nuclear este în creștere appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. De ce răcim mai des în sezonul rece? Cercetătorii au descoperit motivul și ne oferă metoda pentru a ne proteja
Next post O femeie le uimește pe gospodine cu o funcție puțin cunoscută a sertarului mașinii de spălat