LIVE UPDATE. 280 de zile de invazie. Cancelarul german Olaf Scholz promite livrarea mai multor tancuri antiaeriene către Ucraina

  • Marți, cancelarul german Olaf Scholz a promis că va livra mai multe tancuri antiaeriene Gepard Ucrainei.
  • Vom continua să lucrăm pentru a furniza acest sistem foarte eficient”, a declarat Scholz în timpul unei conferințe de presă.
  • De asemenea, Germania furnizează peste 350 de generatoare, în condițiile în care Ucraina suferă întreruperi de energie electrică din cauza bombardamentelor rusești.

Marți, cancelarul german Olaf Scholz a promis că va livra mai multe tancuri antiaeriene Gepard Ucrainei.
Vom continua să lucrăm pentru a furniza acest sistem foarte eficient”, a declarat Scholz în timpul unei conferințe de presă comune cu organizațiile financiare și economice mondiale.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski i-a vorbit marți lui Scholz, în cadrul unei convorbiri telefonice, despre loviturile aeriene rusești asupra infrastructurii civile, a aprovizionării cu apă și electricitate, potrivit unui comunicat de presă al guvernului. Cancelarul a condamnat bombardamentele în curs și a asigurat Ucraina de asistență suplimentară pe termen scurt, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Hebestreit, într-un comunicat de presă, scrie CNN.

Președintele ucrainean și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul foarte cuprinzător al Germaniei în termeni monetari, dar și în ceea ce privește livrările de arme, deoarece sistemele de artilerie și de apărare aeriană pe care le furnizăm au un impact foarte semnificativ asupra capacității Ucrainei de a-și garanta integritatea și suveranitatea”, a declarat Scholz jurnaliștilor.

Până în prezent, guvernul german a oferit asistență financiară pe termen scurt pentru repararea infrastructurii energetice în valoare de aproximativ 56 de milioane de euro (aproximativ 58 de milioane de dolari), a precizat Hebestreit în comunicatul de presă. De asemenea, Germania furnizează peste 350 de generatoare, în condițiile în care Ucraina suferă întreruperi de energie electrică din cauza bombardamentelor rusești.

Cancelarul a reiterat sprijinul continuu al Germaniei pentru Ucraina, inclusiv în ceea ce privește apărarea aeriană și reconstrucția pe termen lung. Scholz a declarat că oferta Germaniei de a oferi Poloniei sistemul său de apărare antiaeriană Patriot nu a fost scoasă din discuție, după ce rachete rătăcite au lovit această țară pe 15 noiembrie.

The post LIVE UPDATE. 280 de zile de invazie. Cancelarul german Olaf Scholz promite livrarea mai multor tancuri antiaeriene către Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Povestea femeii care poartă rar haine și iubește să fie goală dintr-un motiv. Unde nu ar merge însă niciodată fără haine?
Next post Zelenski face apel la Israel să înceteze să jongleze între Ucraina și Rusia