LIVE UPDATE. 278 de zile de invazie. Ucraina a acuzat Kremlinul că reînvie tacticile genocidare ale lui Stalin

  • Prim-miniștrii Lituaniei, Poloniei și Ucrainei s-au întâlnit sâmbătă la Kiev pentru a discuta și a-și reitera angajamentul de a lucra împreună pentru a contracara agresiunea armată a Rusiei.
  • Rusia lansează rachete de croazieră îmbătrânite, lipsite de focoase nucleare, asupra unor ținte ucrainene deoarece stocurile lui Vladimir Putin sunt epuizate.
  • Șeful firmei de stat ucrainene de energie nucleară a declarat duminică că există semne că forțele rusești s-ar putea pregăti să părăsească vasta regiune Zaporojie.

Ucraina a acuzat Kremlinul că a reînviat tacticile genocidare ale lui Iosif Stalin, în timp ce Kievul a comemorat o foamete din epoca sovietică care a ucis milioane de ucraineni în iarna 1932-1933.

Volodimir Zelenski a găzduit sâmbătă, la Kiev, un summit cu națiunile aliate pentru a lansa inițiativa cereale din Ucraina, care vizează exportul de cereale în valoare de 150 de milioane de dolari către țările cele mai vulnerabile la foamete și secetă.

Până la 60 de nave cu cereale ucrainene ar putea fi trimise până la jumătatea anului viitor către unele dintre cele mai sărace țări din Africa, a declarat președintele ucrainean într-o declarație remisă publicației The Guardian.

The post LIVE UPDATE. 278 de zile de invazie. Ucraina a acuzat Kremlinul că reînvie tacticile genocidare ale lui Stalin appeared first on Aleph News.

Previous post O mamă și-a torturat copiii și i-a obligat să pară că ar avea dizabilități după ce îi bătea
Next post Interviu cu Dan Dungaciu: Atitudinea României față de Ungaria este inexplicabilă