LIVE UPDATE. 267 de zile de invazie. Președintele Zelenski spune că Ucraina vrea toate informațiile legate de racheta care a aterizat în Polonia

  • Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina dorește să stabilească toate faptele legate de racheta care a aterizat marți în Polonia.
  • Zelenski a declarat că a vorbit cu președintele polonez Andrzej Duda și și-a exprimat condoleanțele pentru moartea a doi cetățeni polonezi.
  • Zelenski a declarat că miercuri a fost o zi lungă și grea”, după atacul de raiduri rusești cu rachete asupra unor obiective de infrastructură de marți.

Președintele Volodimir Zelenski spune că Ucraina dorește să stabilească toate faptele legate de racheta care a aterizat marți în Polonia, provocând moartea a două persoane. Oficialii polonezi au indicat că este probabil ca o rachetă ucraineană, desfășurată de apărarea sa aeriană pe fondul valurilor de atacuri cu rachete rusești de marți, să fi aterizat în interiorul graniței sale.

Zelenski a declarat în discursul său video zilnic că clarificarea tuturor circumstanțelor privind modul în care agresiunea rusă a trecut granița poloneză” este acum o problemă care se află în fața Consiliului de Securitate al ONU.

Poziția ucraineană este foarte transparentă: dorim să stabilim toate detaliile, fiecare fapt. De aceea, avem nevoie ca experții noștri să se alăture activității anchetei internaționale și să aibă acces la toate datele de care dispun partenerii noștri și la locul exploziei.” Zelenski a declarat că a vorbit cu președintele polonez Andrzej Duda și și-a exprimat condoleanțele, dar a insistat asupra faptului că a fost vorba de „agresiunea rusă” care a provocat moartea a doi cetățeni polonezi, scrie CNN.

Zelenski a declarat că miercuri a fost o zi lungă și grea”, după atacul de raiduri rusești cu rachete asupra unor obiective de infrastructură de marți. Penele de curent de urgență și de stabilizare continuă în 18 regiuni și la Kiev. Este vorba de milioane de consumatori. Facem totul pentru a restabili energia electrică – atât generarea, cât și furnizarea”, a declarat el.

În ceea ce privește orașul Herson, eliberat recent, Zelenski a declarat că administrația sa face tot posibilul pentru a restabili serviciile cheie. „Farmaciile se redeschid în sfârșit în Herson, oficiul poștal și băncile funcționează, oamenii au acces la internet. Există deja 30 de puncte de distribuire a ajutorului umanitar”, a declarat președintele.

The post LIVE UPDATE. 267 de zile de invazie. Președintele Zelenski spune că Ucraina vrea toate informațiile legate de racheta care a aterizat în Polonia appeared first on Aleph News.

Previous post Premierul Poloniei afirmă că explozia probabil a fost cauzată de tentativa armatei ucrainene de a intercepta o rachetă a Rusiei
Next post FOTO. Joe Biden a afişat din nou o fiţuică pregătită de personalul său. Notiţele conţineau instrucţiuni specifice: „TU vei sta jos”