LIVE UPDATE. 265 de zile de invazie. SUA analizează cum să modifice drone armate puternice, pe măsură ce solicitările ucrainene cresc

  • Administrația Biden a anunțat o serie de noi pachete de ajutor militar pentru Ucraina – dar din toate acestea lipsea o piesă de armament pe care armata ucraineană o căuta de mult timp.
  • Potrivit a doi oficiali, SUA a analizat modificările care pot fi aduse dronei letale.
  • Un oficial american a confirmat că armata conduce eforturile de a studia ce modificări sunt posibile la drona, care este fabricată de General Atomics și denumită în armată MQ-1C.

Pe măsură ce forțele rusești s-au retras în sudul Ucrainei, administrația Biden a anunțat o serie de noi pachete de ajutor militar pentru Ucraina – dar din toate acestea lipsea o piesă de armament pe care armata ucraineană o căuta de mult timp: drona multifuncțională Gray Eagle, înarmată cu rachete Hellfire.

Potrivit a doi oficiali, SUA a analizat modificările care pot fi aduse dronei letale. Modificări care ar face ca potențialul de a pierde oricare dintre ele – cu tehnologia lor inteligentă la bord – să fie mai puțin periculos și ar putea crește probabilitatea ca Ucraina să le obțină.

Există modificări și schimbări tehnice specifice și de înaltă tehnologie care pot fi făcute la acestea și care ar putea face posibil acest lucru pe termen scurt”, a declarat un oficial din Congres. Dar aceste lucruri necesită timp și sunt destul de complexe”.

Un oficial american a confirmat că armata conduce eforturile de a studia ce modificări sunt posibile la drona, care este fabricată de General Atomics și denumită în armată MQ-1C.

Când vorbim de drone, aceasta este cât se poate de bună”, a declarat Seth Jones, directorul Programului de Securitate Internațională de la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale. Acestea sunt drone cu adevărat sofisticate”.

Cu toate acestea, fără nici o modificare, Gray Eagle, care poate transporta patru rachete Hellfire și poate zbura la 25.000 metri timp de aproape 30 de ore, probabil că nu se va regăsi pe viitoarele liste de ajutoare militare alocate Ucrainei.

The post LIVE UPDATE. 265 de zile de invazie. SUA analizează cum să modifice drone armate puternice, pe măsură ce solicitările ucrainene cresc appeared first on Aleph News.

Previous post „Maseorul personal” al lui Putin fuge din Rusia – cu câteva zile înainte de moartea inexplicabilă a fiului său
Next post Serghei Lavrov, ministrul rus de externe, a părăsit summitul de la Bali înainte să se încheie