LIVE UPDATE. 256 de zile de invazie. Zelenski spune că Iranul minte în legătură cu cantitatea de drone pe care o furnizează Rusiei

  • Volodimir Zelenski a calificat drept minciună afirmația Iranului privind trimiterea unui număr limitat” de drone către Rusia.
  • Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a declarat că Teheranul a furnizat un număr limitat de arme înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.
  • Unele țări occidentale au acuzat Iranul că a ajutat războiul din Ucraina prin furnizarea de drone și rachete Rusiei”, a declarat Amirabdollahian.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a calificat drept minciună afirmația Iranului privind trimiterea unui număr limitat” de drone către Rusia, în discursul său de sâmbătă seara. El a contestat, de asemenea, calendarul prezentat de Teheran.

Astăzi au existat mesaje din partea Iranului, din partea unor reprezentanți oficiali. Acolo au decis să recunoască faptul că au furnizat drone pentru terorismul rusesc. Dar chiar și în această mărturisire, au mințit”, a declarat Zelenski. Noi doborâm cel puțin 10 drone iraniene în fiecare zi, iar regimul iranian susține că ar fi dat puțin – și chiar înainte de începerea invaziei la scară largă”.

Zelenski a declarat că, dacă Iranul continuă să mintă în legătură cu ceea ce este evident”, se vor face și mai multe eforturi pentru a investiga cooperarea teroristă dintre regimurile rus și iranian și ce plătește Rusia Iranului pentru această cooperare”.

Ce a spus Iranul: Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a declarat sâmbătă, în timpul unei conferințe de presă, că Teheranul a furnizat un număr limitat de arme înainte ca Rusia să invadeze Ucraina.

Unele țări occidentale au acuzat Iranul că a ajutat războiul din Ucraina prin furnizarea de drone și rachete Rusiei”, a declarat Amirabdollahian. Partea referitoare la rachete este complet greșită. Partea referitoare la drone este corectă, am furnizat un număr limitat de drone Rusiei în lunile de dinaintea începerii războiului din Ucraina.”

The post LIVE UPDATE. 256 de zile de invazie. Zelenski spune că Iranul minte în legătură cu cantitatea de drone pe care o furnizează Rusiei appeared first on Aleph News.

Previous post Putin semnează o lege pentru mobilizarea cetățenilor ruși condamnați pentru infracțiuni grave
Next post Noul ambasador al Ucrainei la Berlin se teme de avertismentele nucleare adresate de Putin