LIVE UPDATE. 238 de zile de invazie. Comisia ONU a constatat că în Ucraina au fost comise o serie de crime de război, încălcări ale drepturilor omului și ale dreptului umanitar internațional

  • Un raport al ONU a constatat că forțele rusești au fost responsabile pentru „marea majoritate” a încălcărilor drepturilor omului, inclusiv a crimelor de război, în patru regiuni din Ucraina în primele săptămâni ale războiului.
  • Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina a documentat evenimentele din regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov și Sumy din nordul Ucrainei la sfârșitul lunii februarie și în martie 2022.
  • Raportul comisiei din 18 octombrie a constatat că forțele rusești au bombardat fără discriminare zonele pe care încercau să le captureze și au atacat civilii care încercau să fugă.

UPDATE ORA 23:00

În urma investigațiilor sale cu privire la evenimentele din regiunile Kiev, Cernihiv, Harkov și Sumy de la sfârșitul lunii februarie și martie 2022, Comisia internațională independentă de anchetă privind Ucraina a găsit „motive rezonabile” pentru a concluziona că în Ucraina au fost comise o serie de crime de război, încălcări ale drepturilor omului și ale dreptului internațional umanitar.

„Având în vedere gravitatea încălcărilor identificate, există o nevoie incontestabilă de tragere la răspundere” , a declarat Comisia în ziua prezentării unui raport scris detaliat Adunării Generale a ONU.

„Impactul acestor încălcări asupra populației civile din Ucraina este imens. Pierderile de vieți omenești sunt de ordinul miilor. Distrugerea infrastructurii este devastatoare” , a declarat președintele Comisiei, Erik Møse.

Comisia a constatat că forțele armate ruse au atacat civili

Comisia a documentat atacuri în care armele explozive au fost folosite fără discriminare în zone populate care au fost atacate de forțele armate ruse. Comisia a constatat, de asemenea, că forțele armate ruse au atacat civili care încercau să fugă.

„Există, de asemenea, exemple în care ambele părți la conflictul armat, deși în grade diferite, nu au reușit să protejeze civilii sau obiectele civile împotriva efectelor atacurilor, prin amplasarea obiectelor și forțelor militare în interiorul sau în apropierea zonelor dens populate”, se arată în comunicatul publicat de ONU.

Potrivit Comisiei, forțele armate ruse sunt responsabile pentru marea majoritate a încălcărilor identificate, inclusiv pentru crime de război.

„Forțele ucrainene au comis, de asemenea, încălcări ale dreptului internațional umanitar în unele cazuri, inclusiv două incidente care se califică drept crime de război” , se menționează în comunicat.

Comisia a documentat modele de execuții sumare, detenție ilegală, tortură, rele tratamente, violuri și alte violențe sexuale comise în zonele ocupate de forțele armate rusești în cele patru regiuni asupra cărora s-a concentrat. Oamenii au fost reținuți, unii au fost deportați ilegal în Federația Rusă, iar mulți sunt încă dați dispăruți.

„Violența sexuală a afectat victime de toate vârstele. Membrii de familie, inclusiv copiii, au fost uneori forțați să asiste la crime” , arată rezultatele investițiilor ONU.

The post LIVE UPDATE. 238 de zile de invazie. Comisia ONU a constatat că în Ucraina au fost comise o serie de crime de război, încălcări ale drepturilor omului și ale dreptului umanitar internațional appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. 91% dintre părinți susțin că sunt mai puțin stresați dacă toată familia stă la masă
Next post Biden: Putin se află într-o „poziție incredibil de dificilă” în războiul din Ucraina