LIVE UPDATE. 234 de zile de invazie. Ucraina afirmă că a distrus o cantitate „semnificativă” de armament rusesc în atacul împotriva regiunii Luhansk

  • Armata ucraineană afirmă că a distrus o cantitate semnificativă de armament rusesc într-un atac împotriva unui nod feroviar din regiunea estică Luhansk.
  • De asemenea, a declarat că rușii au suferit pierderi substanțiale în Kherson, Zaporojie și Donețk.
  • Cantitatea și natura pagubelor sunt în curs de precizare

Armata ucraineană afirmă că a distrus o cantitate semnificativă de armament rusesc într-un atac împotriva unui nod feroviar din regiunea estică Luhansk. De asemenea, a declarat că rușii au suferit pierderi substanțiale în Kherson, Zaporojie și Donețk.

Dar în actualizarea sa operațională de vineri, Statul Major General nu a făcut nici o mențiune despre luptele din jurul Bakhmut din Donețk, unde forțele rusești par să fi făcut unele câștiguri în ultimele zile. Dar Statul Major General a spus că Rusia continuă să își concentreze eforturile asupra încercărilor de a-și pune în aplicare planurile de a ajunge la granița administrativă a regiunii Donețk”.

Statul Major General a precizat că potrivit informațiilor preliminare, în zona gării din orașul Antratsyt (Luhansk), soldații noștri au distrus o parte semnificativă din armele și echipamentele militare ale inamicului transportate pe calea ferată. Cantitatea și natura pagubelor sunt în curs de precizare”.

În ultimele săptămâni, Ucraina a vizat liniile de aprovizionare rusești din Luhansk, în timp ce încearcă să se bazeze pe ofensiva sa de succes din Harkovul vecin. În alte zone, potrivit Statului Major General, aproximativ 150 de soldați ruși au fost uciși și circa 100 au fost răniți de atacurile ucrainene în Khlibodarivka (regiunea Donețk), Tokmak (regiunea Zaporojie) și Tokarivka (regiunea Kherson).

Statul Major General a afirmat că în orașul Kherson, forțele rusești au confiscat 13 nave de tip barjă pentru transportul de personal și echipamente peste râul Dnipro. Atacurile ucrainene cu rachete cu rază lungă de acțiune au făcut ca majoritatea podurilor de peste râu să fie impracticabile.

De asemenea, a afirmat că au fost distruse trei unități S-300. Rachetele S-300 au provocat pagube devastatoare în centrul Ucrainei, în special în Zaporojie și Mykolaiv.

The post LIVE UPDATE. 234 de zile de invazie. Ucraina afirmă că a distrus o cantitate „semnificativă” de armament rusesc în atacul împotriva regiunii Luhansk appeared first on Aleph News.

Previous post Experiența sexuală rară pe care doar 5% dintre femei o fac. Despre ce e vorba?
Next post Un incendiu uriaș a cuprins faimoasa închisoare pentru deținuți politici din Teheran. „Se aud focuri de armă”