LIVE UPDATE. 218 zile de invazie. Finlanda va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară

  • Guvernul Finlandei va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară ca turiști sau ca tranzit atunci când călătoresc în alte părți ale spațiului Schengen.
  • „În plus, guvernul a primit o informare privind modalitățile de îmbunătățire a controlului la granița dintre Finlanda și Rusia prin utilizarea unui gard de frontieră”, a adăugat acesta.
  • La sfârșitul săptămânii trecute a fost înregistrat un număr record de ruși care au intrat în Finlanda prin frontiera sa terestră.

Finlanda va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară ca turiști sau ca tranzit atunci când călătoresc în alte părți ale spațiului Schengen, a anunțat miercuri guvernul finlandez într-un comunicat.

„Joi, 29 septembrie, guvernul va adopta o rezoluție care va restricționa în mod semnificativ dreptul cetățenilor ruși de a intra în Finlanda ca turiști și de a folosi Finlanda ca țară de tranzit, atunci când călătoresc în alte părți ale spațiului Schengen, așa cum este descris mai detaliat în rezoluție”, se arată într-un comunicat al guvernului.

„În plus, guvernul a primit o informare privind modalitățile de îmbunătățire a controlului la granița dintre Finlanda și Rusia prin utilizarea unui gard de frontieră”, a adăugat acesta.

La sfârșitul săptămânii trecute a fost înregistrat un număr record de ruși care au intrat în Finlanda prin frontiera sa terestră de la anunțul președintelui rus Vladimir Putin privind „mobilizarea parțială” a cetățenilor săi, 16.886 de ruși sosind în total sâmbătă și duminică, potrivit șefului pentru afaceri internaționale al poliției de frontieră, Matti Pitkaniitty.

El a adăugat că, dintre aceștia, mulți erau „în tranzit spre alte țări”. Finlanda împarte o frontieră de 1.340 de kilometri cu Rusia.

The post LIVE UPDATE. 218 zile de invazie. Finlanda va restricționa „semnificativ” dreptul cetățenilor ruși de a intra în țară appeared first on Aleph News.

Previous post „Nu a fost un accident”. Exploziile gazoductului Nord Stream ar fi fost sabotaj
Next post Șeful ONU îl avertizează pe Putin că anexarea teritoriului Ucrainei este o „escaladare periculoasă”