LIVE UPDATE. 215 zile de invazie. SUA avertizează Rusia de „consecințe catastrofale” în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei

  • Este a 215-a zi a invaziei provocate de Rusia în Ucraina.
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a primit din SUA sisteme de apărare antiaeriană NASAMS.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie.

Ora 04.00

Concertele programate anul viitor în Polonia pentru legenda rock și co-fondatorul Pink Floyd, Roger Waters, au fost anulate pe fondul reacțiilor de respingere a poziției muzicianului față de invazia Rusiei în Ucraina. Live Nation Poland, promotorul concertului, a confirmat sâmbătă anularea, fără a oferi un motiv.

Un consilier municipal din Cracovia, un anume Łukasz Wantuch, a amenințat că va organiza o ședință în care va cere consiliului să mă declare Persona non grata” din cauza eforturilor mele publice de a-i încuraja pe toți cei implicați în războiul dezastruos din Ucraina, în special guvernele SUA și Rusiei, să lucreze pentru o pace negociată, în loc să escaladeze lucrurile spre un final amar care ar putea fi un război nuclear și sfârșitul întregii vieți pe această planetă”, a declarat Waters într-o declarație pe Facebook astăzi.

Ora 03.00

Ordinul de mobilizare parțială al președintelui rus Vladimir Putin i-a forțat pe tătarii din Crimeea ocupată de Rusia, a declarat duminică un reprezentant prezidențial în Crimeea la televiziunea Parlamentului ucrainean.

Pe teritoriul Crimeii ocupate, Rusia se concentrează asupra tătarilor din Crimeea în timpul mobilizării. În acest fel, Rusia încearcă să distrugă fondul genetic al tătarilor din Crimeea, care încă nu și-au revenit complet după 1944 (deportările). Bărbații sunt luați de la vârsta de 18 ani. Oamenii sunt forțați să fugă din Crimeea, ceea ce nu au mai făcut din 2014″, a declarat Tamila Tasheva, reprezentantul permanent al președintelui Ucrainei în Crimeea.

Ora 02.00

Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a promis duminică că vor exista consecințe catastrofale dacă Rusia va folosi o armă nucleară în Ucraina și a declarat că SUA vor adopta noi sancțiuni economice împotriva Rusiei dacă Kremlinul își va duce la bun sfârșit referendumurile false”.

Dacă Rusia depășește această linie, vor exista consecințe catastrofale pentru Rusia. Statele Unite vor răspunde în mod decisiv. Acum, pe canale private, am explicat mai detaliat exact ce ar însemna acest lucru”, a declarat Sullivan pentru Chuck Todd în cadrul emisiunii „Meet The Press” de la NBC.

Ora 01.00

Anunțul lui Vladimir Putin privind creșterea numărului de recruți în armată pentru a susține invazia Moscovei în Ucraina arată că președintele rus a fost depășit în inteligență” de Kiev, a declarat premierul britanic Liz Truss într-un interviu exclusiv pentru CNN.

Noul lider britanic, care preia puterea într-un moment de convulsii istorice, i-a spus lui Jake Tapper de la CNN, în cadrul emisiunii State of the Union”, că Putin a ordonat o escaladare militară imediată pentru că nu câștigă”.

A făcut o greșeală strategică, invadând Ucraina”, a spus Truss în primul său interviu cu o rețea americană, difuzat duminică.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Consilierul pe probleme de securitate națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat duminică că vor exista „consecințe catastrofale” dacă Rusia va folosi arme nucleare în Ucraina și a declarat că SUA vor adopta noi sancțiuni economice împotriva Rusiei dacă Kremlinul își va duce la bun sfârșit „referendumurile false” , transmite CNN.

Dacă Rusia depășește această linie, vor exista consecințe catastrofale pentru Rusia. Statele Unite vor răspunde în mod decisiv. Acum, pe canale private, am explicat mai detaliat exact ce ar însemna acest lucru” , a declarat Sullivan.

În ceea ce privește alte consecințe împotriva Rusiei pentru referendumurile din teritoriile ucrainene ocupate, Sullivan a amintit declarația liderilor G7 de vineri și a spus că vor exista mai multe anunțuri din partea SUA în zilele următoare.

Ei au reiterat că vor exista consecințe și au specificat că acestea vor include sancțiuni suplimentare, inclusiv sancțiuni asupra entităților și companiilor din afara Rusiei care sprijină mașina de război rusă sau care sprijină aceste referendumuri false sau eforturile Rusiei” , a spus Sullivan.

The post LIVE UPDATE. 215 zile de invazie. SUA avertizează Rusia de „consecințe catastrofale” în cazul unui atac nuclear asupra Ucrainei appeared first on Aleph News.

Previous post Manifestații cu mii de oameni la Chișinău. Protestatarii au cerut demisia guvernului și a Maiei Sandu
Next post Canada anunţă încetarea restricţiilor sanitare la frontieră