LIVE UPDATE. 214 zile de invazie. O nouă lege semnată de Putin admite că trupele rusești care refuză să lupte ar putea primi 10 ani de închisoare

  • Charles Michel, președintele Consiliului European, a îndemnat Europa să dea dovadă de deschidere față de cei care nu doresc să fie instrumentalizați de Kremlin.
  • Coada de la granița dintre Rusia și Georgia are o lungime de aproximativ 10 km și se pare că oamenii au așteptat mai mult de 20 de ore pentru a trece granița.
  • Volodimir Zelenski le-a spus ucrainenilor din teritoriile ocupate să se ascundă de mobilizarea rusă, să evite scrisorile de recrutare și să ajungă în teritoriile controlate de Ucraina.

O nouă lege semnată de Vladimir Putin prevede că trupele rusești care refuză să lupte, dezertează, nu se supun sau se predau inamicului ar putea acum să fie condamnate la o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani, potrivit presei ruse. Legea a fost aprobată de parlament la începutul acestei săptămâni.

Adjunctul ministrului rus al apărării, Dmitri Bulgakov, care s-a ocupat de logistica militară încă de la începutul invaziei din Ucraina, a fost demis din funcție. El a fost înlocuit de generalul-colonel Mihail Mizintsev, șeful Centrului Național de Management al Apărării, care a supravegheat asediul rusesc de la Mariupol.

The post LIVE UPDATE. 214 zile de invazie. O nouă lege semnată de Putin admite că trupele rusești care refuză să lupte ar putea primi 10 ani de închisoare appeared first on Aleph News.

Previous post Ploile torențiale au provocat moartea a cel puțin 36 de persoane în India
Next post VIDEO. Protestele din Iran au continuat pentru a noua zi la rând