LIVE UPDATE. 207 zile de invazie. Republica Cehă cere înființarea unui tribunal internațional special pentru crime de război

  • Președinția UE a cerut sâmbătă înființarea unui tribunal internațional pentru crime de război, după ce au fost descoperite noi gropi comune în Ucraina.
  • Serviciul de Securitate al Ucrainei a declarat că ofițerii Serviciului Federal de Securitate al Rusiei au torturat locuitorii din Kupiansk, un oraș din regiunea ucraineană Harkov.
  • Sute de oameni s-au adunat la Kiev pentru a-și lua rămas bun de la îndrăgitul balerin ucrainean Oleksandr Shapoval, care a fost ucis în luptele din estul Ucrainei.

Republica Cehă, care deține în prezent președinția UE, a cerut înființarea unui tribunal internațional special după ce a fost descoperită o groapă comună în Izium, un oraș din nord-estul Ucrainei. Peste 440 de cadavre au fost descoperite de către oficialii ucraineni, unele dintre acestea fiind găsite cu mâinile legate la spate.

Volodimir Zelenski a invocat numele altor orașe ucrainene în care autoritățile au declarat că trupele rusești în retragere au lăsat în urmă gropi comune de civili, potrivit Associated Press.

Bucea, Mariupol, acum, din păcate, Izium, a spus președintele Ucrainei. Rusia lasă moarte peste tot. Și trebuie să fie trasă la răspundere pentru asta.

Într-o serie de tweet-uri de sâmbătă, Jan Lipavský, ministrul de externe al Republicii Cehe, a declarat: „Rusia este un stat care nu a fost în stare să facă nimic: Rusia a lăsat în urmă gropi comune cu sute de oameni împușcați și torturați în zona Izyum. În secolul 21, astfel de atacuri împotriva populației civile sunt de neconceput și abominabile. Nu trebuie să le trecem cu vederea. Susținem pedepsirea tuturor criminalilor de război. #StandwithUkraine. Solicit înființarea rapidă a unui tribunal internațional special care să judece crima de agresiune”.

The post LIVE UPDATE. 207 zile de invazie. Republica Cehă cere înființarea unui tribunal internațional special pentru crime de război appeared first on Aleph News.

Previous post China face apel la bune maniere după ce a aflat că nu este primită la funeraliile Reginei Elisabeta
Next post Înmormântarea reginei va deveni cea mai urmărită emisiune din toate timpurile, cu un număr de 4,1 miliarde de telespectatori