LIVE UPDATE. 205 zile de invazie. AIEA adoptă a doua rezoluție prin care cere retragerea trupelor rusești de la centrala nucleară de la Zaporojie

  • Finanțatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigozin, numit și „Bucătarul lui Putin” este prezentat ca fiind „fața operațiunii militare speciale” rusești din Ucraina.
  • Prigozin a ținut un discurs de recrutare pe 14 septembrie în care a anunțat că prizonierii ruși participă la război încă din 1 iulie, când au contribuit la capturarea centralei termice Vuhlehirska, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.
  • Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie.

Consiliul guvernatorilor Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), format din reprezentanți ai 35 de state membre ale ONU, a adoptat o rezoluție prin care cere Rusiei să pună capăt ocupației centralei nucleare de la Zaporojie.

Aceasta este a doua rezoluție privind invazia Rusiei în Ucraina adoptată de Consiliul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică.

The post LIVE UPDATE. 205 zile de invazie. AIEA adoptă a doua rezoluție prin care cere retragerea trupelor rusești de la centrala nucleară de la Zaporojie appeared first on Aleph News.

Previous post Banca Mondială vede un risc crescut de recesiune globală în 2023, pe fondul creșterii ratelor de dobândă
Next post Doi procurori separatiști au fost uciși de o bombă în Luhansk, în Ucraina