LIVE UPDATE. 191 de zile de invazie. Zelenski spune că apreciază misiunea AIEA la Zaporojie, în ciuda „provocărilor”

  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat joi vizita Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la centrala nucleară Zaporojie, în ciuda a toate provocările armatei ruse” asupra orașului Enerhodar și a centralei.
  • De asemenea, Zelenski a afirmat că nu a fost respectat acordul de a permite jurnaliștilor independenți să însoțească delegația AIEA.
  • El a subliniat din nou că zona din jurul centralei ar trebui să fie demilitarizată.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apreciat joi vizita Agenției Internaționale pentru Energie Atomică la centrala nucleară Zaporojie, în ciuda a „toate provocările armatei ruse” asupra orașului Enerhodar și a centralei.

În mesajul său video zilnic, Zelenski a declarat că este rău că ocupanții încearcă să transforme această misiune a AIEA, care este cu adevărat necesară, într-un tur nefolositor al centralei. Am încredere că acest lucru nu va fi permis”.

Avem informații specifice că Rusia a făcut o mulțime de lucruri cinice pentru a înșela misiunea AIEA, inclusiv intimidarea locuitorilor orașului Enerhodar. Ocupanții îi forțează pe oameni să mintă reprezentanții AIEA”, a adăugat el.

De asemenea, Zelenski a afirmat că nu a fost respectat acordul de a permite jurnaliștilor independenți să însoțească delegația AIEA.

Din păcate, ocupanții nu au lăsat jurnaliștii să intre, ci au organizat o mulțime de propagandiști ai lor”, a spus el. „Din păcate, reprezentanții AIEA nu au protejat reprezentanții presei independente”.

De asemenea, el a subliniat din nou că zona din jurul centralei ar trebui să fie demilitarizată.

The post LIVE UPDATE. 191 de zile de invazie. Zelenski spune că apreciază misiunea AIEA la Zaporojie, în ciuda „provocărilor” appeared first on Aleph News.

Previous post Un nutriționist celebru împărtășește 3 criterii de sănătate care obsedează oamenii super-bogați în acest moment
Next post Ungaria: Mii de oameni au protestat în favoarea profesorilor