LIVE UPDATE. 151 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina. SUA acuză Rusia de agravarea crizei alimentare mondiale

  • 3,7 milioane de refugiați ucraineni au primit statut de protecție temporară în Uniunea Europeană, potrivit UNHCR.
  • Doi cetățeni americani au murit recent în regiunea Donbas din estul Ucrainei, a relatat sâmbătă CNN, citând un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.
  • Germania a amânat livrarea de arme de apărare către Ucraina, relatează Kyiv Independent.

UPDATE ORA 04:00

Guvernatorul Zaporizhizhiei a spus că Rusia ţine 170 de oameni captivi în regiunea Zaporizhizhia, relatează Kyiv Independent.

Potrivit guvernatorului Oleksandr Starukh, forţele ruse au răpit cel puţin 415 de persoane în regiunea de sud din 24 februarie – ziua în care forţele ruse au invadat Ucraina – şi cel puţin 170 de persoane sunt încă ţinute captive.

UPDATE ORA 03:00

Ministerul ucrainean al Apărării a cerut sâmbătă cetăţenilor din Enerhodar, o zonă cheie confiscată de Rusia, să dezvăluie unde locuiesc trupele ruse şi cine din populaţia locală colaborează cu autorităţile de ocupaţie.

Vă rugăm să ne comunicaţi de urgenţă locaţia exactă a bazelor trupelor de ocupaţie şi adresele lor rezidenţiale… şi locurile de reşedinţă ale personalului de comandă”, se spune, adăugând că coordonatele exacte sunt de dorit.

UPDATE ORA 02:00

Doi cetăţeni americani au murit recent în regiunea Donbas din estul Ucrainei , a informat sâmbătă CNN, citând un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA.

Purtătorul de cuvânt, care nu este numit în raport, nu a oferit niciun detaliu despre indivizi sau circumstanţele morţii lor, dar a spus că administraţia americană este în legătură cu familiile şi oferă „toată asistenţa consulară posibilă”, potrivit CNN.

UPDATE ORA 01:00

Secretarul de stat american a declarat că Kremlinul continuă să dea dovadă de dispreț față de siguranța și securitatea a milioane de civili, în timp ce ,,își perpetuează atacul asupra Ucrainei”.

,,Acest atac ridică întrebări serioase cu privire la credibilitatea angajamentelor Rusiei în cadrul acordului de ieri și subminează activitatea ONU, a Turciei și a Ucrainei pentru a aduce alimente critice pe piețele globale. Rusia este responsabilă pentru adâncirea crizei alimentare mondiale și trebuie să înceteze agresiunea sa și să pună în aplicare pe deplin acordul pe care l-a acceptat„, a subliniat Blinken.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Secretarul de stat al SUA a condamnat atacul rusesc împotriva Odesa, acuzând Rusia că adâncește criza alimentară mondială.

Într-o declarație postată pe Twitter, Anthony Blinken a declarat: ,,Statele Unite condamnă cu fermitate atacul Rusiei asupra portului Odesa. Acesta subminează efortul de a aduce hrană celor flămânzi și credibilitatea angajamentelor Rusiei față de acordul finalizat ieri pentru a permite exporturile ucrainene” .

The post LIVE UPDATE. 151 de zile de la invazia Rusiei în Ucraina. SUA acuză Rusia de agravarea crizei alimentare mondiale appeared first on Aleph News.

Previous post O educație sexuală cuprinzătoare contribuie la construirea unei societăți mai sigure
Next post Vibratoare, iarbă, țigări electronice. Ce poți lua cu tine în avion