Japonia se confruntă cu a patra zi consecutivă a valului de căldură intensă

  • Țara, care a înregistrat miercuri temperaturi maxime de 37C în capitală, se confruntă cu cel mai grav val de căldură.
  • Numărul spitalizărilor pentru insolație a crescut din cauza vremii, serviciile de urgență spunând că 76 de persoane din capitală au fost duse la spital.
  • Au fost emise alerte în diferite locuri din țară.

Japonia se confruntă pentru a patra zi consecutivă cu un val de căldură intensă, despre care se spune că este cel mai grav cu care s-a confruntat țara în ultimii 150 de ani, temperaturile depășind 35 de grade Celsius la Tokyo timp de mai multe zile.

Țara, care a înregistrat miercuri temperaturi maxime de 37C în capitală, se confruntă cu cel mai grav val de căldură din iunie de când au început înregistrările în 1875, potrivit Reuters. Rapoartele locale au citat Agenția Meteorologică Japoneză care a declarat că nu se așteaptă ca mercurul să scadă sub 34C în capitală până duminică. Agenția a prezis o temperatură de 36C joi și 35C vineri.

Temperaturile ridicate din Japonia au crescut, de asemenea, presiunea asupra alimentării cu energie electrică, iar autoritățile sunt îngrijorate că ar putea fi nevoite să recurgă la întreruperi.

Cerem publicului să reducă consumul de energie în primele ore ale serii, când rata de rezervă scade, a declarat Yoshihiko Isozaki, adjunctul secretarului șef al cabinetului, Yoshihihiko Isozaki. Guvernul le-a cerut oamenilor să stingă luminile inutile timp de trei ore începând cu ora 15:00, ora Tokyo, în timp ce să folosească aerul condiționat doar în timpul orelor fierbinți.

Numărul spitalizărilor din Japonia pentru insolație a crescut din cauza vremii, serviciile de urgență spunând că 76 de persoane din capitală au fost duse la spital. Au fost emise alerte în diferite locuri din țară. Între timp, Kaname Ogawa, director al politicii de furnizare a energiei electrice din cadrul Ministerului Economiei și Industriei, a declarat că cererea de energie electrică de luni a fost mai mare decât se aștepta, deoarece temperatura a fost mai mare decât cea prognozată duminică.

Ne lovim de o căldură neobișnuită pentru acest sezon, a declarat Ogawa. Vă rugăm să cooperați și să economisiți cât mai multă energie electrică posibil.

The post Japonia se confruntă cu a patra zi consecutivă a valului de căldură intensă appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 129 de zile de invazie. Ucraina a restabilit legătura cu centrala nucleară Zaporizhzhia Energoatom
Next post Cât timp poate „trăi” un neutron în afara unui nucleu atomic?