Japonia interzice fotografiatul sub fustele femeilor. Ce țări pedepsesc persoanele care fotografiază fără consimțământ

Japonia interzice fotografiatul sub fustele femeilor. Ce țări pedepsesc persoanele care fotografiază fără consimțământ

Japonia interzice fotografiatul sub fustele femeilor. Ce țări pedepsesc persoanele care fotografiază fără consimțământJaponia interzice fotografiatul sub fustele femeilor. Ce țări pedepsesc persoanele care fotografiază fără consimțământ

  • Japonia este pe cale să introducă prima lege din țară care interzice realizarea de fotografii și videoclipuri cu caracter sexual explicit fără știrea celuilalt.
  • ,,Infractorii” ar risca închisoare de până la trei ani sau o amendă de până la 22.000 de dolari.
  • ,,Upskirting-ul” este o infracțiune în Marea Britanie, Germania, Singapore și în unele state americane.

„Upskirting-ul’” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără consimțământul acestora va deveni o infracţiune în Japonia. Proiectul de lege anunțat de autoritățile nipone împotriva „foto-voyeurismului” ar interzice și filmările secrete ale actelor sexuale, scrie Newswire, conform BBC.

Japonia va avea primele legi împotriva fotografierii sau a filmării altor persoane cu intenția de exploatare sexuală fără consimțământ. Până acum, astfel de cazuri penale trebuiau judecate în temeiul legilor prefecturilor locale, care variază foarte mult ca sferă de acoperire a unor astfel de infracțiuni.

Proiectul face parte dintr-o revizuire mai amplă a legilor japoneze privind infracțiunile sexuale, care va extinde, de asemenea, definiția violului. Legea nouă interzice în mod explicit realizarea, distribuirea și/sau deținerea de fotografii ale organelor genitale ale cuiva, fără consimțământul acestuia. De asemenea, incriminează acțiunea de a fotografia oameni induși în eroare, fără știrea lor, în poziții sexuale.

,,Infractorii” ar risca închisoare de până la trei ani sau o amendă de până la 3 milioane de yeni (22.000 de dolari). E de așteptat ca reformele să fie adoptate în luna iunie a acestui an. Ele vin după protestele publice tot mai mari pentru legi mai puternice care incriminează actele de a fotografia cu telefonul mobil.

Ce este upskirting-ul?

Upskirting-ul este actul de a face o fotografie sau o înregistrare video cu caracter sexual pe sub hainele cuiva fără permisiunea acestuia. Acest act vizează adesea femeile, de unde și denumirea de upskirting.

O astfel de infracțiune are loc de obicei în locuri publice, în mijlocul mulțimii – mijloace de transport în comun, pub-uri, cluburi de noapte.

În 2021, poliția japoneză a efectuat peste 5.000 de arestări pentru fotografierea clandestină, un număr record și de aproximativ trei ori mai mare decât în ​​2010.

Aproximativ șapte din 10 însoțitori de bord din Japonia au raportat, de asemenea, că au fost fotografiați în secret, potrivit unui sondaj realizat de un sindicat național al aviației, publicat în martie.

Majoritatea producătorilor de telefoane mobile din Japonia au instalat sunete specifice pe dispozitivele lor mobile, care se aud când e declanșat aparatul foto, pentru a preveni fotografierea sau filmările secrete. Mai multe țări asiatice au legi împotriva voyeurismului, dar aplicarea lor variază. În Coreea de Sud, cei condamnați pentru filmări în secret de natură sexuală riscă o amendă de până la 10 milioane de woni (7.500 de dolari) sau o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare.

În Singapore, o persoană condamnată pentru voyeurism poate risca până la doi ani de închisoare, amenzi, bătaie cu un baston sau o combinație a acestor pedepse. Infracțiunile voyeuristice care implică victime mai mici de 14 ani însemnă închisoare obligatorie, plus amenzi și pedeapsa cu bătaia cu bastonul.

Japonia a analizat mai multe modificări ale codului penal pentru a consolida legislația împotriva infracțiunilor sexuale, după ce multiplele achitări pentru viol din 2019 au provocat proteste naționale.

În luna februarie a acestui an, un grup al Ministerului de Justiție japonez a propus creșterea vârstei de consimțământ de la 13 la 16 ani. Termenul de prescripție pentru raportarea violurilor va fi, de asemenea, crescut la 15 de la 10 ani.

În prezent, Japonia are cea mai mică vârstă de consimțământ în țările avansate și cea mai mică în grupul G7.

Citește și

FOTO-VIDEO. Cele mai frumoase și cele mai atipice ținute de la Met Gala 2023. Doja Cat „s-a deghizat” în pisica lui Karl Lagerfeld

Un oraș industrial cu grătare ieftine este atât de popular încât autoritățile le spun oamenilor să meargă în altă parte

FOTO. Trei dintre rochiile prințesei Diana vor fi scoase la licitație în Los Angeles vara aceasta. Ce sume s-ar putea plăti

The post Japonia interzice fotografiatul sub fustele femeilor. Ce țări pedepsesc persoanele care fotografiază fără consimțământ appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Armata americană urmărește un alt balon misterios. Ce spun oficialii americani Previous post Armata americană urmărește un alt balon misterios. Ce spun oficialii americani
LEGO sărbătorește cea de-a 100-a aniversare Disney cu seturi aniversare Next post LEGO sărbătorește cea de-a 100-a aniversare Disney cu seturi aniversare