ITIA amână pentru a treia oară audierea Simonei Halep: „Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită”

ITIA amână pentru a treia oară audierea Simonei Halep: „Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită”

ITIA amână pentru a treia oară audierea Simonei Halep: „Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită”ITIA amână pentru a treia oară audierea Simonei Halep: „Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită”

  • Simona Halep a făcut un apel public către Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului.
  • Tenismena a solicitat ITIA să grăbească procesul în care aceasta este acuzată de dopaj.
  • Suspendată din octombrie anul trecut, Halep spune că Agenția a cerut pentru a treia oară amânarea audierii.

Procesul în care Simona Halep este acuzată de dopaj ar urma să aibă loc pe 28 mai. Decizia privind viitorul tenismenei ar putea fi, însă, întârziată de ITIA, care amână audierea. Cazul Simonei va fi judecat de o organizație independentă, Sports Resolutions. Halep este în continuare suspendată, și nu a mai intrat pe teren din august 2022, scrie presa locală.

„Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită de atitudinea ITIA. Deși ITIA, prin reprezentantul Nicole Sapstead a comunicat public acum 3 zile că ITIA «își menține angajamentul de a judeca cazul doamnei Halep într-o manieră empatică, eficientă și în timp util», în același timp ei cereau oficial Tribunalului să-mi amâne audierea… pentru a treia oară”, a scris Simona Halep într-o postare pe Facebook.

„Când se va opri? Întreb acest lucru încă o dată. Am dreptul la o audiere rapidă, să acționeze în acest fel este împotriva drepturilor mele”a mai adăugat Halep. Reacția antrenorului său, Patrick Mouratoglou, nu a întârziat să apară. „Joacă la două capete. Așa au făcut din prima zi”, a scris acesta în comentarii.

Pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că Simona Halep a primit un nou cap de acuzare, conform căruia pașaportul ei ar prezenta „iregularități”. Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022, numită roxadustat. Dubla campioană de Grand Slam a declarat că substanța respectivă i-a ajuns în organism dintr-un supliment alimentar, însă decizia în cazul ei întârzie.

Citește și:

The post ITIA amână pentru a treia oară audierea Simonei Halep: „Sunt încă o dată extrem de șocată și dezamăgită” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

VIDEO. Alicia Vikender primește 8 minute de aplauze pentru proiecția „Firebrand”, la Festivalul de Film de la Cannes Previous post VIDEO. Alicia Vikender primește 8 minute de aplauze pentru proiecția „Firebrand”, la Festivalul de Film de la Cannes
DeSantis intră în cursa pentru Casa Albă. Guvernatorul îşi va anunţa miercuri candidatura la prezidențiale într-o discuție live pe Twitter cu Elon Musk Next post DeSantis intră în cursa pentru Casa Albă. Guvernatorul îşi va anunţa miercuri candidatura la prezidențiale într-o discuție live pe Twitter cu Elon Musk