Înlocuitorul lui Boris Johnson va fi anunțat pe 5 septembrie. Cine ar putea fi noul prim-ministru al Marii Britanii

  • Succesorul lui Boris Johnson în funcția de lider al Partidului Conservator și prim-ministru al Regatului Unit va fi anunțat pe 5 septembrie.
  • Competiția pentru succesiunea lui Johnson se va desfășura pe parcursul verii, în două etape.
  • Parlamentarii conservatori vor reduce numărul celor 11 candidați la 2 în următoarele 10 zile, apoi membrii partidului vor alege un lider.

Înlocuitorul lui Boris Johnson în funcția de lider al Partidului Conservator și prim-ministru al Marii Britanii va fi anunțat pe 5 septembrie, a anunțat Sir Graham Brady. Brady, președintele comitetului 1922 al deputaților conservatori, a declarat că nominalizările se vor deschide și se vor încheia marți, 12 iulie. Este necesar ca deputații conservatori să primească sprijinul a 20 de colegi pentru a putea candida în prima etapă a concursului.

Unsprezece candidați, printre care fostul cancelar al Trezoreriei, Rishi Sunak, și fostul ministru al Sănătății, Sajid Javid, ale căror demisii au declanșat prăbușirea guvernului Johnson, și-au anunțat intenția de a candida. Candidații trebuie să obțină cel puțin 30 de voturi în primul tur de scrutin, așteptat să aibă loc miercuri, urmând ca un al doilea tur de scrutin care va elimina mai mulți candidați să aibă loc joi.

Penny Mordaunt, Nadhim Zahawi și Tom Tugendhat sunt printre posibilii înlocuitori ai lui Johnson

După ce cei 11 candidați vor fi eliminați până la ultimii doi, în cea de-a doua etapă a concursului vor fi chestionați membrii Partidului Conservator cu privire la cine ar trebui să-i ia locul lui Johnson în Downing Street. Brady a declarat că rezultatul va fi anunțat pe 5 septembrie. Este probabil ca Johnson să demisioneze în mod oficial din funcția de prim-ministru în termen de 24 de ore, iar succesorul său va prelua funcția și va forma un nou guvern.

Primul sondaj realizat de blogul ConservativeHome în rândul membrilor Partidului Conservator o plasează pe Penny Mordaunt, un ministru al comerțului care a ocupat anterior funcția de secretar al apărării, drept succesorul preferat al membrilor.

Dr. Maurizio Bragagni, donator al Partidului Conservator, a declarat pentru Insider că îl susține pe Nadhim Zahawi, noul cancelar numit, salutându-l pe acesta „un profund credincios conservator, o persoană care are o minte clară cu privire la ceea ce înseamnă Brexit” și lăudându-i trecutul de om de afaceri.

Președintele Comisiei pentru afaceri externe, Tom Tugendhat, este așteptat să aibă lansarea oficială a campaniei sale marți dimineață.

The post Înlocuitorul lui Boris Johnson va fi anunțat pe 5 septembrie. Cine ar putea fi noul prim-ministru al Marii Britanii appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Keir Giles: Era lui Putin apune, dar succesorul său ar putea fi chiar mai periculos
Next post Doi lei de mare au fost surprinși în timp ce atacă turiștii de pe plaja din San Diego