Industria crypto e în scădere. Bitcoin coboară sub 27.000 de dolari pentru prima dată în ultimele luni

  • Bitcoin a scăzut într-o perioadă în care piaţa crypto continuă să sufere pierderi pe fondul temerilor privind inflaţia şi prăbuşirea unui controversat proiect stablecoin, scrie CNBC.
  • Preţul unui Bitcoin a atins 27.500 de dolari, conform CoinDesk, în scădere cu 11,7% în ultimele 24 de ore.
  • Azi, la ora 12:30, un UST se tranzacţiona la 50 de cenţi, cu mult sub pragul obligatoriu impus de paritatea de 1 la 1 cu dolarul american.

Bitcoin, cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a scăzut astăzi sub pragul de 27.000 de dolari pentru prima dată în ultimele 16 luni, într-o perioadă în care piaţa crypto continuă să sufere pierderi pe fondul temerilor privind inflaţia şi prăbuşirea unui controversat proiect stablecoin, scrie CNBC.

La ora publicării ştirii, preţul unui Bitcoin atingea 27.500 de dolari, conform CoinDesk, în scădere cu 11,7% în ultimele 24 de ore.

Cu o pierdere de 21%, Ethereum ajungea sub pragul de 2.000 de dolari pentru prima dată din iulie 2021. Între timp, XRP şi Solana se depreciau cu 27,4%, respectiv 31%. Cardano era pe minus cu 33%.

Investitorii părăsesc segmentul crypto pe măsură ce pieţele de acţiuni continuă să se îndepărteze de maximele atinse în timpul pandemiei de coronavirus, principalele temeri constând în ritmul galopant al inflaţiei şi deteriorarea perspectivelor economice la nivel mondial.

Datele privind inflaţia din Statele Unite au arătat că preţurile bunurilor şi serviciilor au crescut cu 8,3% în aprilie, mai mult decât estimau analiştii şi aproape de cel mai ridicat nivel din ultimele patru decenii.

Mai mult, investitorii îşi recalibrează aşteptările în urma prăbuşirii monedei de tip stablecoin TerraUSD (UST), a cărei valoare era legată de dolarul american. Activul a scăzut miercuri la 30 de cenţi, ştergând pentru moment din încrederea investitorilor privind aşa-numitul spaţiu descentralizat şi, în general, în segmentul criptoactivelor.

În puţin reglementata piaţă crypto, investitorii în monede virtuale aleg stablecoin-urile în momente marcate de volatilitate. Însă UST, un stablecoin „algoritmic” care are la bază un cod, nu cash ţinut în rezerve, s-a chinuit să rămână stabil în vreme ce investitorii au renunţat masiv la poziţii.

Azi, la ora 12:30, un UST se tranzacţiona la 50 de cenţi, cu mult sub pragul obligatoriu impus de paritatea de 1 la 1 cu dolarul american.

The post Industria crypto e în scădere. Bitcoin coboară sub 27.000 de dolari pentru prima dată în ultimele luni appeared first on Aleph News.

Previous post Uniunea Europeană va renunţa la purtarea măştii de protecție în avioane şi aeroporturi
Next post Piedone, reacție în urma condamnării în dosarul Colectiv: „M-au luat nevinovat! Să ieșiți la vot când vor fi alegeri”