Incendiile fac ravagii în întreaga Europă

  • În Lisabona, temperaturile au trecut astăzi de 45 de grade, iar în Pinhao termometrul a arătat 47 de grade Celsius, o temperatură record din istoria măsurătorilor meteorologice.
  • Portugalia a cerut ajutorul Uniunii Europene. Mai multe elicoptere din Italia au ajuns în zonă și încearcă să domolească focul.
  • Spania este sub cod roșu de căldură, iar incendiile uriașe de pădure au pus stăpânire pe unele zone.

Incendiile de vegetație acaparează tot mai multe țări. În Portugalia, 30 de mii de hectare au fost mistuite de flăcări până acum, iar o persoană a murit și zeci sunt rănite.

În Lisabona, temperaturile au trecut astăzi de 45 de grade, iar în Pinhao termometrul a arătat 47 de grade Celsius, o temperatură record din istoria măsurătorilor meteorologice.

Portugalia a cerut ajutorul Uniunii Europene. Mai multe elicoptere din Italia au ajuns în zonă și încearcă să domolească focul.

Pentru a 4-a zi consecutiv ard și pădurile din apropierea orașului francez Bordeaux. Mai bine de 7.000 de hectare de teren au fost distruse în incendiu. Iar în Jirond, 10.000 de localnici și turiștii au fost evacuați de pompieri din calea flăcărilor.

Spania este sub cod roșu de căldură, iar incendiile uriașe de pădure au pus stăpânire pe unele zone.
180 de pompieri și voluntari luptă să stingă flăcările dintr-un parc natural din regiunea Las Hurdes.

În Izmir, Turcia, următoarele 3 zile sunt critice. Din cauza incendiilor, guvernatorul regiunii îi roagă pe oameni să se pună la adăpost și să nu facă nicio mișcare care ar putea declanșa flăcările.

The post Incendiile fac ravagii în întreaga Europă appeared first on Aleph News.

Previous post Medicamentul antiviral Paxlovid le pune semne de întrebare specialiștilor
Next post România face furori la Olimpiada Internațională de Matematică: 2 medalii de aur și 4 de argint