Handbal masculin: România a obținut o primă victorie în preliminariile Campionatului European

  • Echipa naţională de handbal masculin a câştigat duminică partida cu Ucraina, din etapa a doua a preliminariilor Campionatului European, disputată în Sala Dinamo.
  • Elevii lui Xavier Pascual s-au impus cu 34-26 (18-14) şi au obţinut primele 2 puncte din clasament.
  • După înfrângerea din prima etapă, suferită joi, în deplasare, în faţa Austriei, România avea nevoie obligatorie de o victorie în faţa Ucrainei, care învinsese marţi pe Insulele Feroe.

Echipa naţională de handbal masculin a câştigat duminică partida cu Ucraina, din etapa a doua a preliminariilor Campionatului European, disputată în Sala Dinamo. Elevii lui Xavier Pascual s-au impus cu 34-26 (18-14) şi au obţinut primele 2 puncte din clasament.

După înfrângerea din prima etapă, suferită joi, în deplasare, în faţa Austriei, România avea nevoie obligatorie de o victorie în faţa Ucrainei, care învinsese marţi pe Insulele Feroe.

Doar primele două clasate din grupă se califică la turneul final, astfel că victoria obţinută de tricolori este una ce îi plasează printre favoriţi.

România a început foarte bine şi s-a desprins şi la 7 goluri avans după prima jumătate de repriză. S-a intrat la vestiare cu 4 goluri avans, iar în repriza secundă Ucraina s-a apropiat la maxim 3 goluri, în primele 10-15 minute.

La 27-23, România a marcat de 5 ori consecutiv tranşând decisiv soarta meciului.

Golgheterul naţionalei tricolore a fost Grigoraş, cu 9 goluri, urmat de Negru cu 7.

Campania de calificare continuă în primăvara anului viitor, cu o dublă confruntare, întâi în deplasare şi apoi pe teren propriu, cu Insulele Feroe, în 8 şi 11 martie.

The post Handbal masculin: România a obținut o primă victorie în preliminariile Campionatului European appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 235 de zile de invazie. Aviația ucraineană anunță că a lansat 30 de atacuri în ultimele 24 de ore și a provocat pierderi semnificative forțelor ruse
Next post Miliarde de crabi de zăpadă au dispărut din apele din jurul Alaskăi. Oamenii de știință spun că nu pescuitul excesiv este cauza