Foarte puține plaje românești întâlnesc standardele internaționale

  • Avem 82 de kilometri de plajă, dar românii se bronzează în Turcia.
  • Anul acesta, o singură plajă a primit calificativul suprem, la Olimp. Suprinzător, stațiunea-vedetă Mamaia are o singură plajă de cinci stele.
  • La Năvodari și Eforie sunt câte două.

Avem 82 de kilometri de plajă, dar românii se bronzează în Turcia. Nu ar trebui să ne mire – din 440 de loturi, doar șase sunt Blue Flag, distincția internațională care garantează turiștilor nisip fin și apă curată.

Anul acesta, o singură plajă a primit calificativul suprem, la Olimp. Suprinzător, stațiunea-vedetă Mamaia are o singură plajă de cinci stele. La Năvodari și Eforie sunt câte două.

Distincția, acordată de Fundaţia Mondială de Educaţie pentru Mediu din Copenhaga, se acordă plajelor care îndeplinesc 32 de criterii stricte, printre care salvamari bine pregătiți, căi de acces pentru persoane cu dizabilități și locuri separate pentru practicarea sporturilor nautice.

Așa se face că suntem departe de lumea fină. Spania este în top – are peste 600. Aglomerația din Grecia se explică – e vicecampioană. De anul trecut până acum a obținut Blue Flag pentru 14 locuri. Croația și Portugalia sunt alte exemple de seriozitate în turism, care atrag tot mai mulți români.

The post Foarte puține plaje românești întâlnesc standardele internaționale appeared first on Aleph News.

Previous post Canada va interzice operatorilor chinezi de telefonie Huawei accesul la rețelele 5G
Next post EVOLUȚIE SAU INVOLUȚIE? Strămoșii noștri, acum 3.000 de ani, aveau creierul mai mare decât al nostru