Elon Musk susține că nu a vorbit cu Putin înainte de a scrie pe Twitter că Rusia merită Crimeea

  • Musk a declarat marți, într-un tweet, că nu a vorbit cu Putin despre război, adăugând că o convorbire ar fi fost ,,inutilă„.
  • Musk a răspuns afirmaţiilor lui Bremmer şi a spus că ,,nu sunt adevărate” şi a precizat că a ,,discutat cu Putin o singură dată, despre spaţiu, în urmă cu aproximativ 18 luni” , potrivit Bloomberg.
  • În urma presupusei conversaţii cu Putin, Musk a postat un sondaj pe Twitter cu sugestiile sale pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Elon Musk a negat, marți, că ar fi discutat cu Vladimir Putin înainte să posteze pe Twitter controversatele sale „propuneri” pace în Ucraina. Într-un tweet, fondatorul Tesla spune că a vorbit cu Putin „în urmă cu 18 luni, despre spațiu”.

Musk a răspuns afirmaţiilor lui Bremmer şi a spus că ,,nu sunt adevărate” şi a precizat că a ,,discutat cu Putin o singură dată, despre spaţiu, în urmă cu aproximativ 18 luni” , potrivit Bloomberg.

Într-o scrisoare trimisă abonaţilor companiei de consulanţă Eurasia Group, directorul Ian Bremmer a afirmat că Elon Musk i-a spus că preşedintele rus este ,,pregătit să negocieze” dacă Peninsula Crimeea rămâne în mâinile Rusiei.

Putin a insistat, de asemenea, că Ucraina va trebui să accepte neutralitatea permanentă şi să recunoască anexarea regiunilor Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie de către Rusia.

Potrivit lui Bremmer, Musk a precizat că Putin i-a transmis că aceste obiective vor fi atinse ,,orice ar fi” , inclusiv prin posibila utilizare a armelor nucleare dacă Ucraina invadează Crimeea.

Potrivit lui Bremmer, Musk i-a spus liderului rus că ,,trebuie făcut tot posibilul pentru a evita acest rezultat”.

În urma presupusei conversaţii cu Putin, Musk a postat un sondaj pe Twitter cu sugestiile sale pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Astfel, miliardarul a menţionat că pentru a ajunge la pace, Rusiei ar trebui să i se permită să păstreze Peninsula Crimeea, pe care a ocupat-o în 2014.

El a propus, de asemenea, organizarea unor voturi în părţile Ucrainei ocupate de Rusia pe care Kremlinul spune că le anexează.

,,Rusia pleacă dacă aceasta este voinţa poporului” , a evocat Musk. Acordul de pace ar presupune ca Peninsul Crimeea ,,să facă parte oficial din Rusia, aşa cum a fost din 1783; asigurarea aprovizionării cu apă în Crimeea şi neutralitatea Ucrainei”.

The post Elon Musk susține că nu a vorbit cu Putin înainte de a scrie pe Twitter că Rusia merită Crimeea appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 230 de zile de invazie. Ucraina va continua acțiunile ofensive în pofida loviturilor rusești, afirmă ministrul de externe
Next post Starul Angela Lansbury a murit la vârsta de 96 de ani