Elon Musk postează pe Twitter o teorie a conspirației despre noaptea în care soțul lui Nancy Pelosi a fost atacat
- Înainte de a retweet-ui afirmația nefondată, noul proprietar al Twitter spusese că platforma nu poate deveni un infern liber pentru toți.
- Ulterior, Musk și-a șters tweet-ul după ce acesta a devenit rapid un punct de atracție pentru critici.
- Musk a declarat săptămâna aceasta că și-a dat seama că Twitter „nu poate deveni un infern în care se poate spune orice fără consecințe”.
Noul proprietar al Twitter, Elon Musk, a postat duminică pe Twitter – și ulterior a șters – o teorie a conspirației despre noaptea în care soțul președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a fost atacat.
Comentariile lui Musk au evidențiat îngrijorările legate de viitorul platformei, după ce acesta a promis că nu va deveni un „infern al tuturor”.
Cel care s-a autodeclarat „absolutist al libertății de exprimare”, a răspuns fostului candidat democrat la președinția SUA, Hillary Clinton, care a scris pe Twitter despre republicanii care promovează teorii ale conspirației nefondate și despre atacul violent asupra lui Paul Pelosi, care a avut loc vineri în San Francisco.
„Există o posibilitate infimă ca această poveste să fie mai mult decât pare”, i-a spus dl Musk dnei Clinton, atașând un link către articolul, care nu mai este accesibil, al publicației conservatoare Santa Monica Observer.
Săptămânalul a publicat în trecut teorii ale conspirației, inclusiv că o dublură a lui Clinton a fost trimisă la o dezbatere cu Donald Trump în timpul campaniei electorale din 2016, potrivit Los Angeles Times. Ulterior, Musk și-a șters tweet-ul după ce acesta a devenit rapid un punct de atracție pentru criticii care s-au arătat nervoși cu privire la direcția în care intenționează să ducă Twitter.
Tweeturile sale sincere și controversate au creat probleme în trecut, iar el a promis că va reduce moderarea conținutului, bazându-se mai mult pe algoritmi computerizați decât pe monitori umani. Conservatorii spun că moderarea din trecut a atacat în mod nedrept opiniile lor.
Într-un mesaj menit să îi liniștească pe agenții de publicitate de pe Twitter în legătură cu conducerea sa, Musk a declarat săptămâna aceasta că și-a dat seama că Twitter „nu poate deveni un infern în care se poate spune orice fără consecințe”.
Dar detractorii avertizează că, în lipsa unor standarde, „piața digitală a orașului” din lume riscă să devină inundată de dezinformare, cu posibile consecințe periculoase pentru democrație și sănătatea publică.
„Clinton: Teoriile conspirației fac ca oamenii să fie uciși și nu ar trebui să le amplificăm. Proprietarul Twitter: Dar v-ați gândit la această teorie a conspirației?”, a scris politologul Seth Masket, de la Universitatea din Denver, după tweetul de duminică al lui Musk.
The post Elon Musk postează pe Twitter o teorie a conspirației despre noaptea în care soțul lui Nancy Pelosi a fost atacat appeared first on Aleph News.