Elon Musk: Bifa albastră a Twitter, care certifică un cont autentic, va costa 8 dolari pe lună

  • Musk anunță o taxă lunară de 8 dolari pentru conturile verificate de pe Twitter.
  • Utilizatorii Twitter care vor dori să aibă bifă albastră vor trebui să plătească pentru acest serviciu.
  • Preţul abonamentului urmează a fi ajustat în funcţie de ţară.

Elon Musk, la mai puțin de o săptămână de când deține Twitter, a anunţat într-un mesaj pe platformă lansare a unui abonament de 8 dolari pe lună pentru utilizatorii care vor să-şi certifice autenticitatea contului şi să fie mai puţini expuşi la publicitate, scrie The Guardian.

În prezent, doar unele profiluri pot solicita badge-ul” albastru, bifa care semnalează autenticitatea contului, mai ales guvernele, companiile, personalităţile politice, culturale sau sportive, şi o pot pierde dacă nu respectă regulile platformei.

Musk a mai indicat că abonaţii vor avea şi alte avantaje – ca afişarea prioritară a mesajelor, postarea de mesaje video şi audio mai lungi şi expunerea la de două ori mai puţină publicitate” .

Preţul abonamentului urmează a fi ajustat în funcţie de ţară.

Elon Musk a insistat de la bun început că schimbările preconizate urmăresc să susţină funcţionarea Twitter ca loc public” esenţial pentru democraţie şi să ajute omenirea” , rentabilitatea nefiind o prioritate.

Bifa albastră, aflată lângă contul de Twitter al unei persoane, le permite utilizatorilor să știe că un cont de interes public este autentic. Pentru a primi insigna albastră, precizează Twitter, contul trebuie să fie „autentic, notabil și activ” . Există un proces de verificare în șase pași.

Musk a spus totodată că abonații vor primi de asemenea:

  • Prioritate în răspunsuri, mențiuni și căutare” , despre care el a spus că sunt „esențiale pentru a învinge spam-ul/escrocheria” .
  • „Posibilitatea de a posta videoclipuri și audio lungi.
  • Cu 50% mai puține reclame” .
  • Paywall bypass pentru editorii care doresc să lucreze cu noi” .

The post Elon Musk: Bifa albastră a Twitter, care certifică un cont autentic, va costa 8 dolari pe lună appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 251 de zile de invazie. Putin spune că Rusia suspendă, dar nu pune capăt participării la acordul de export de cereale
Next post LIVE UPDATE. 252 de zile de invazie. Forbes: Rusia a cheltuit 760 de milioane de dolari pentru atacul de luni asupra Ucrainei