Einride transformă America. Primele camioane electrice autonome circulă pe rute prestabilite

Einride transformă America. Primele camioane electrice autonome circulă pe rute prestabilite

Einride transformă America. Primele camioane electrice autonome circulă pe rute prestabiliteEinride transformă America. Primele camioane electrice autonome circulă pe rute prestabilite

  • Camioanele electrice fără șofer sunt tot mai aproape de realitate.
  • O companie suedeză numită Einride dezvoltă camioane electrice cu sistem de asistență.
  • Vehiculele electrice produse de Einride deja operează pe rute prestabilite în SUA.

Șoferii de camioane ar putea deveni șomeri

Einride, o companie suedeză de transport, dezvoltă primele vehicule electrice autonome pentru transportarea mărfurilor, fără cablu. Este considerată prima companie care a avut această reușită.

Camioanele electrice autonome de la Einride deja operează pe rute prestabilite din Statele Unite ale Americii.

Mulți oameni se concentrează pe construirea celui mai bun camion electric sau a celei mai bune tehnologii autonome. Dar noi ne concentrăm pe ce putem face cu aceste tehnologii, susține directorul executiv al companiei Einride, Robert Falck.

Lucrăm cu furnizori autonomi, lucrăm cu producători de baterii, dar ce facem noi este să proiectăm și să dezvoltăm întregul sistem de transport.

Camioanele vor fi supravegheate remote, de la distanță

Proiectul lui Robert Falck presupune dezvoltarea unor sisteme numite grile, fiecare rețea cuprinzând drivere software, hardware și infrastructura de încărcare electrică.

Sistemul de transport va funcționa eficient, fără probleme, mulțumită radarului și sateliților.

Camioanele deja se deplasează în zone închise, pe rute prestabilite, cu potențialul de a include drumuri publice pe traseele lor în viitor.

Einride a dezvoltat și o stație cu operatori remote care vor supraveghea simultan și de la distanță mai multe vehicule autonome.

Când vor fi construite primele stații de încărcare electrică?

Compania a anunțat că va dezvolta și stații Einride de încărcare în California. Acestea vor fi inima rețelei Einride pentru portul Los Angeles.

Prima stație de încărcare electrică Einride va fi deschisă în acest an.

Cred că 30-40% din industria transportului global ar trebui să fie implementată cu această tehnologie, crede directorul Robert Falck, care crede că ar fi o soluție majoră pentru combaterea schimbărilor climatice.

Elon Musk dezvoltă un proiect similar pentru Statele Unite.

The Boring Company, fondat de miliardar în 2016, avea ca scop crearea de sisteme de tranzit de transport public subteran.

Sistemul presupune tunele complet electrice, cu emisii zero și de mare viteză, care să transporte pasagerii la destinație fără oprire.

A fost finalizat până în prezent un tunel în comitatul Los Angeles, California.

The post Einride transformă America. Primele camioane electrice autonome circulă pe rute prestabilite appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

LIVE UPDATE. Ziua 481 de război în Ucraina. Restricțiile de apă sunt cel mai recent semn al „catastrofei ecologice” cauzate de prăbușirea barajului Kakhovka Previous post LIVE UPDATE. Ziua 481 de război în Ucraina. Restricțiile de apă sunt cel mai recent semn al „catastrofei ecologice” cauzate de prăbușirea barajului Kakhovka
Theresa May îl condamnă pe Boris Johnson că a mințit în fața Parlamentului: „Acționăm atunci când unul din noi a făcut ceva în neregulă” Next post Theresa May îl condamnă pe Boris Johnson că a mințit în fața Parlamentului: „Acționăm atunci când unul din noi a făcut ceva în neregulă”