Dolarul crește peste minimul ultimelor opt luni ca urmare a PIB-ului american

  • Dolarul a depășit joi cel mai scăzut nivel din ultimele aproape opt luni în raport cu euro, susținut de prima estimare a creșterii PIB-ului din trimestrul al patrulea în Statele Unite, care a păstrat un ritm decent.
  • În jurul orei 19:45 GMT, dolarul era în creștere cu 0,28%, la 1,0885 dolari pentru un euro.
  • Acesta a rămas stabil față de lira sterlină, la 1,2404 dolari pe lira.

Dolarul a depășit joi cel mai scăzut nivel din ultimele aproape opt luni în raport cu euro, susținut de prima estimare a creșterii PIB-ului din trimestrul al patrulea în Statele Unite, care a păstrat un ritm decent, potrivit L’Echo și boursorama.

În jurul orei 19:45 GMT, dolarul era în creștere cu 0,28%, la 1,0885 dolari pentru un euro. Acesta a rămas stabil față de lira sterlină, la 1,2404 dolari pe lira.

Economia americană a crescut cu o rată anuală de 2,9% în trimestrul al patrulea, un ritm mai puternic decât se aștepta.

Consumul, motorul economiei americane, a rămas solid la sfârșitul anului 2022, în ciuda acțiunilor băncii centrale americane (Fed) de majorare a dobânzii de intervenție.

În plus, cererile săptămânale de ajutor de șomaj au fost mai bune decât se aștepta, în ciuda valului de concedieri din sectorul tehnologic. Săptămâna trecută au scăzut cu 6.000, până la 186.000, coborând sub 200.000 pentru a doua săptămână consecutivă, a anunțat Departamentul Muncii.

În sfârșit, comenzile de bunuri durabile din decembrie au crescut cu 5,6% în luna decembrie, cea mai mare creștere din 2022.

Bitcoin a pierdut 2,24 la sută la 23.068 dolari

The post Dolarul crește peste minimul ultimelor opt luni ca urmare a PIB-ului american appeared first on Aleph News.

Previous post David Popovici, desemnat sportivul anului 2022 în cadrul Galei organizate de Ministerul Sportului
Next post LIVE UPDATE. 338 zile de invazie. Oficialii americani acuză companiile chineze că oferă sprijin Moscovei și cer sancțiuni împotriva Beijingului