Cum a reușit un puști de 15 ani să-i ajute pe soldații ucraineni să distrugă un convoi militar care se pregătea să atace Kievul

  • Armata ucraineană a primit fotografii și coordonate de la un adolescent de 15 ani, în primele zile ale războiului.
  • Folosind o mică dronă comercială, Andrei și tatăl său au realizat fotografii aeriene care arătau mișcările tancurilor rusești.
  • Băiatul este considerat un adevărat erou, un erou al Ucrainei.

Armata ucraineană a primit fotografii și coordonate de la un adolescent de 15 ani, în primele zile ale războiului. Andrei și familia lui locuiau la marginea Kievului, când Rusia a invadat Ucraina, în februarie.

Folosind o mică dronă comercială, Andrei și tatăl său au realizat fotografii aeriene care arătau mișcările tancurilor rusești, care au fost apoi transmise armatei pentru a ajuta la reglarea artileriei ucrainene.

Având puțini piloți de drone disponibili în zonă și o nevoie urgentă de informații, apărarea teritorială a acceptat oferta lui Andrei de a ajuta. El este cel care a fotografiat convoiul rusesc ce se îndrepta spre Kiev. După ce a trimis imaginile, coloana de mașini a fost distrusă.

,,La început eu și tatăl meu am făcut fotografii și coordonate, apoi apărarea teritorială a localizat locul și am furnizat fotografiile și locația Forțelor Armate. Cu o tabletă, au restrâns coordonatele mai precis și le-au transmis prin walkie-talkie. pentru a regla artileria. Ceea ce tocmai am descris, sa întâmplat foarte repede, literalmente în 5-7 minute” , spune Andrei.

Andrei a colaborat cu armata aproximativ zece zile înainte, până când situația a devenit prea periculoasă. El și mama lui au fost evacuați în Polonia. S-a întors acasă, în Ucraina după ce și-a terminat anul școlar în Polonia.

,,Aceasta este casa mea. Nu am vrut să văd ce se întâmplă în teritoriile ocupate să se întâmple cu casa mea. Pe de o parte, eram fericit că am distrus pe cineva, iar pe de altă parte, eram bucuros că am contribuit, că am putut face ceva. Nu doar stând și așteptând” , spune băiatul.

Era singurul care avea experiență cu dronele în acea regiune. Este un adevărat erou, un erou al Ucrainei. Iurii Kasjanov, comandantul secției de recunoaștere fără pilot a forțelor armate

The post Cum a reușit un puști de 15 ani să-i ajute pe soldații ucraineni să distrugă un convoi militar care se pregătea să atace Kievul appeared first on Aleph News.

Previous post Europa pierde 70 de miliarde de euro în consum din cauza războiului și inflației
Next post Galeria neconvențională „Celula de Artă” îți propune un exercițiu de explorare prin artă