Crește riscul de recesiune. Nicolae Țăran: „OMS spune că au mai rămas rezerve de grâu pentru 10 săptămâni”

  • IIF şi-a redus previziunile de creştere economică pentru acest an.
  • Estimările pentru PIB-ul global au fost reduse de la 4,6% la 2,3%.
  • Pentru G3, creșterea economică din acest an ar urma să fie de 1,9%.

Vin vești sumbre de la Institutul pentru Finanțe Internaționale, care și-a înjumătățit estimările de creștere economică, la nivel global, pentru acest an. Dacă inițial, prognoza arăta o creștere de 4,6%, acum e de numai 2,3%.

Analistul economic, Adrian Codîrlașu, consideră că războiul din Ucraina a accentuat criza
care a debutat cu scumpirea energiei. A urmat o creștere a prețurilor și implicit o scădere a cererii.

„Această creștere cu puțin peste 2% poate însemna că în anumite zone pot fi înregistrate recesiuni. De unde mai vine această scădere? Și din faptul că China este lovită puternic de coronavirus și chiar închide orașe întregi, cu zeci de milioane de oameni. Și uite-așa, situația economică se înrăutățește de la o zi la alta. Mai ales că este influențată și de situația din Ucraina, Unde exporturile de cereale sunt blocate” , a declarat Adrian Codîrlașu.

Nicolae Țăran: „OMS spune că au mai rămas rezerve de grâu pentru 10 săptămâni”

„Am văzut o informație provenită dintr-o sursă certă, Organizația Mondială pentru Alimente, rezervele de grâu sunt doar pentru 10 săptămânni. Acum, toată lumea așteaptă cu sufletul la gură noua recoltă de grâu. Dacă ea va fi mai mică decât estimările, în aceeași perioadă a anului viitor, vom avea o criză alimentară cumplită” , a spus Nicolae Țăran, analist economic.

The post Crește riscul de recesiune. Nicolae Țăran: „OMS spune că au mai rămas rezerve de grâu pentru 10 săptămâni” appeared first on Aleph News.

Previous post Parcul Universității Politehnica va fi redeschis după doi ani de pandemie. Care sunt regulile și orarul de acces
Next post Kevin Spacey, pus sub acuzare de procurorii britanici. Actorul ar fi agresat sexual 3 bărbați