Codul rutier se schimbă. Șoferii pot primi amenzi mari chiar și de la polițiștii de la ghișeu

  • Ministerul de Interne vrea modificarea a 10 articole din Codul Rutier.
  • Polițiștii de la ghișee ar putea amenda șoferii în anumite situații.
  • Șoferii ar putea fi anunțați pe mail când le expiră rovinieta.

E posibil ca un polițist aflat în spatele unui ghișeu să dea amenzi de circulație? Răspunsul e da, dacă noile schimbări din Codul Rutier propuse de MAI vor fi aprobate.

Astfel, poliiștii de la direcția permise pot amenda șoferii care au două permise, unul în România și unul în altă țară. Suma este cuprinsă între 580 și 2.900 de lei.

Modificările dau puteri Poliției Locale să amendeze șoferii care împrumută mașina personală și nu anunță autoritățile. Și aici, amenda poate ajunge la 2.900 de lei.

Alte schimbări prevăd filmarea probei practice a examenului pentru categoria A și înființarea unei baze de date pentru proprietarii de mopeduri, macarale și utilaje agricole.

În plus, șoferii vor fi anunțați pe email când le expiră rovinieta. Schimbările au fost puse în dezbatere publică și ar putea intra în vigoare la finalul lunii.

The post Codul rutier se schimbă. Șoferii pot primi amenzi mari chiar și de la polițiștii de la ghișeu appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 324 zile de invazie. Zelenski le mulțumește soldaților dislocați în orașul Soledar, în timp ce asaltul rusesc continuă
Next post Adidas a pierdut procesul privind faimoasele linii în fața brandului lui Thom Browne