Cod portocaliu de caniculă în nouă judeţe, până vineri. Pentru restul țării, ANM a emis un cod galben de căldură

  • ANM a emis cod portocaliu și galben de caniculă până vineri în 9 județe din vestul și centrul țării.
  • Căldură mare e și în Europa. Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani.
  • O treime din culturile anuale ale Italiei sunt distruse de secetă.

România a intrat, pentru trei zile, în zona de căldură extremă. Până vineri, nouă județe din vestul și centrul țării sunt sub cod portocaliu de caniculă.

Pentru restul țării, ANM a emis cod galben. Vor fi 37-38 de grade la umbră și disconfort termic. În București, prefectul cere stropirea asfaltului și mesaje RoAlert atunci când vor fi atenționări de cod roșu sau portocaliu de temperaturi ridicate.

Căldură mare e și în restul Europei. Italia se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani. Din cauza căldurii, au secat râurile care sunt vitale pentru irigații. Cel puțin o treime din culturile anuale sunt pierdute, în frunte cu cele de orez.

Valul de căldură a adus măsuri extreme. În Milano, primarul a ordonat închiderea fântânilor. La Bologna, temperatura mașinilor de spălat nu poate depăși 30 de grade. Unii primari chiar cer oamenilor să spele vasele cu apa în care au fiert pastele.

The post Cod portocaliu de caniculă în nouă judeţe, până vineri. Pentru restul țării, ANM a emis un cod galben de căldură appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU Firmele de IT din Europa de Est sunt reticente să colaboreze cu China
Next post Florin Cîţu a demisionat de la şefia Senatului. Alina Gorghiu preia interimar funcţia