Cel puțin 10 manifestații au fost anunțate pentru sâmbătă, după moartea lui Nahel. Autoritățile sunt îngrijorate de o reluare a violențelor

Cel puțin 10 manifestații au fost anunțate pentru sâmbătă, după moartea lui Nahel. Autoritățile sunt îngrijorate de o reluare a violențelor

Cel puțin 10 manifestații au fost anunțate pentru sâmbătă, după moartea lui Nahel. Autoritățile sunt îngrijorate de o reluare a violențelorCel puțin 10 manifestații au fost anunțate pentru sâmbătă, după moartea lui Nahel. Autoritățile sunt îngrijorate de o reluare a violențelor

  • Cel puțin 10 demonstrații sunt anunțate pentru sâmbătă în Franța, în urma morții lui Nahel.
  • Una dintre ele, un marș anual în memoria lui Adama Traoré, care a murit în 2016, a fost interzisă.
  • Prin urmare, ar putea fi impuse interdicții în următoarele ore, indiferent de dimensiunea protestelor.

De câteva zile, după ce violențele urbane au dispărut aproape complet de pe străzile franceze în urma morții lui Nahel, apelurile mai mult sau mai puțin oficiale la manifestații în această sâmbătă în diferite orașe se înmulțesc pe rețelele sociale, scrie TF1.

„Nimeni nu poate contesta faptul că a existat o perioadă de pauză în ultimele zile. Acum suntem cu toții conștienți, având în vedere noile apeluri la manifestații din acest weekend, că aceasta ar putea fi de scurtă durată”, a declarat o sursă din cadrul poliției pentru TF1info.

Scopul manifestațiilor ar fi, în special: denunțarea violențelor poliției, în urma morții băiatului de 17 ani, ucis de un glonț al poliției. „Este greu de imaginat că manifestanții vor fi calmi, dacă ne gândim la cele cinci zile de revolte la care am asistat și când vedem pentru ce vor să iasă în stradă. Sloganurile și gesturile folosite în acest tip de manifestație sunt cunoscute de toată lumea”, a declarat sursa citată.

Prin urmare, ar putea fi impuse interdicții în următoarele ore, indiferent de dimensiunea protestelor. Prefecții ar putea emite ordine dacă vor considera că există riscuri.

Citește și

The post Cel puțin 10 manifestații au fost anunțate pentru sâmbătă, după moartea lui Nahel. Autoritățile sunt îngrijorate de o reluare a violențelor appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Aleksandr Lukaşenko spune că Evgheni Prigojin nu mai este în Belarus: „Ce se va întâmpla cu el în continuare?” Previous post Aleksandr Lukaşenko spune că Evgheni Prigojin nu mai este în Belarus: „Ce se va întâmpla cu el în continuare?”
Dacă ai grijă de dinți ar putea fi benefic pentru creier. Ce au descoperit cercetătorii Next post Dacă ai grijă de dinți ar putea fi benefic pentru creier. Ce au descoperit cercetătorii