Ce schimbări face România? Vom avea un plafon mai mic pentru facilitățile fiscale și taxe majorate

  • De la 1 august, cresc taxele pentru contractele de muncă part-time.
  • Plafonul pentru facilități fiscale scade de la 30.000 de lei la 10.000 de lei.
  • Acciza pentru țigări crește de la 563,97 lei la 594,97 lei.

Taxe majorate pentru contractele de muncă part-time, accize mai mari la tutun și alcool
și un plafon mai mic pentru facilitățile fiscale. Sunt doar câtteva dintre modificările Codului Fiscal care au intrat în vigoare astăzi și care afectează mediul de business după nenumăratele provocări generate de pandemie.

Guvernul speră că prin această măsură se va scoate la lumină munca la gri. Pe de altă parte, consultanţii fiscali sunt de părere că măsura de impozitare a contractelor part-time la nivelul salariului minim pe economie se va întoarce împotriva guvernului, pentru că mulţi angajaţi care până acum era plătiţi „la gri” vor fi plătiţi la negru. Dacă un angajat avea un contract de muncă de 4 ore, spre exemplu, iar munca prestată era de 8 ore pe zi, el primea în acte salariul de 4 ore şi restul banilor „în plic”.

Despre cât de mare este impactul asupra antreprenorilor, a vorbit Sorin Drăgoi, dezvoltator imobiliar și prorpietar de restarante.

  1. Acesta este doar începutul. De la 1 ianuarie, vor intra în vigoare și alte măsuri : creșterea TVA pentru restaurante și servicii de catering, dar și majorarea impozitului pe dividende. Care măsuri va impactează cel mai tare ?
  2. Cum vezi modificările acestea repetate ale Codului Fiscal ?
  3. Care vor fi primele consecințe ale scumpirilor de astăzi?

The post Ce schimbări face România? Vom avea un plafon mai mic pentru facilitățile fiscale și taxe majorate appeared first on Aleph News.

Previous post Nolan promite un nou film exploziv. Lansarea va avea loc în iulie 2023
Next post Recensământul populației și locuințelor s-a încheiat. Datele provizorii vor apărea la finalul acestui an