Boris Johnson se confruntă cu parlamentarii în Camera Comunelor după ce doi miniștri de rang înalt au demisionat pe neașteptate

  • Johnson s-a mișcat rapid pentru a anunța înlocuitorii pentru Sunak și Javid, semnalând că intenționează să încerce să stabilizeze guvernul și să lupte pentru postul său.
  • Premierul se află în pericol politic mai mare în mandatul său de trei ani în Downing Street.
  • Johnson va fi interogat de liderul Partidului Laburist, Keir Starmer.

UPDATE ORA 15.06

Stuart Andrew demisionează din funcția de ministru al locuințelor, spunând că conservatorii nu ar trebui să fie nevoiți să „apere neapărat” pe Boris Johnson.

Boris Johnson a fost fotografiat în timp ce se îndreaptă spre Camera Comunelor, unde se va afla în fața deputaților înainte de o declarație a lui Sajid Javid. Boris Johnson se confruntă cu parlamentarii în Camera Comunelor după ce doi miniștri de rang înalt au demisionat pe neașteptate.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Premierul britanic, al cărui guvern a fost măcinat de o serie de scandaluri, era așteptat să se confrunte cu un interogatoriu intens în Parlament, la o zi după ce doi miniștri de rang înalt au demisionat pe neașteptate.

La o zi după ce a suferit două dezertări cutremurătoare din cabinetul său, premierul britanic Boris Johnson părea hotărât să lupte miercuri, dar șansele de supraviețuire politică păreau din ce în ce mai îndoielnice, în timp ce legislatorii se pregăteau să îl interogheze în Parlament cu privire la scandalurile recente, iar membrii propriului său Partid Conservator se întâlneau pentru a pune bazele unui alt posibil vot de neîncredere.

Cei doi miniștri – cancelarul Trezoreriei, Rishi Sunak, și secretarul pentru sănătate, Sajid Javid – și-au prezentat demisiile după ce dl Johnson și-a cerut scuze pentru cel mai recent scandal care a cuprins guvernul său, unul care implică acuzații de comportament sexual neadecvat și consum excesiv de alcool din partea unui deputat al Partidului Conservator.

De atunci au urmat alți câțiva oficiali, inclusiv Will Quince, ministrul pentru copii și familie, care la începutul săptămânii apărase cu tărie rolul dlui Johnson în acest scandal.

Plecările lor au declanșat o mișcare împotriva lui Johnson în interiorul partidului său, care se construiește de luni de zile împotriva sa, alimentată de un șir de rapoarte jenante despre întâlniri sociale la Downing Street care au încălcat regulile de izolare a coronavirusului impuse de propriul guvern.

The post Boris Johnson se confruntă cu parlamentarii în Camera Comunelor după ce doi miniștri de rang înalt au demisionat pe neașteptate appeared first on Aleph News.

Previous post 5 semne că alunițele tale trebuie văzute urgent de un medic
Next post Legea care permite intervenţia împotriva urşilor şi în extravilanul localităţilor, promulgată