Bombardamentele rusești distrug case în Mykolaiv, în timp ce Ucraina începe contraofensiva în sudul țării

  • Trupele ucrainene, susținute de un ajutor militar occidental sporit, au început luni o contraofensivă mult așteptată pentru a recuceri teritoriul din sudul țării de la forțele ruse, a anunțat armata ucraineană.
  • Moscova a recunoscut că a fost lansată o nouă ofensivă, dar a spus că aceasta a eșuat și că ucrainenii au suferit pierderi semnificative.
  • Între timp, orașul portuar Mykolaiv, situat în sudul țării, a fost supus unui bombardament intens din partea Rusiei, iar primarul a declarat că au fost lovite case și cel puțin două persoane au fost ucise.

Trupele ucrainene, susținute de un ajutor militar occidental sporit, au început luni o contraofensivă mult așteptată pentru a recuceri teritoriul din sudul țării de la forțele ruse, a anunțat armata ucraineană.

Moscova a recunoscut că a fost lansată o nouă ofensivă, dar a spus că aceasta a eșuat și că ucrainenii au suferit pierderi semnificative.

Între timp, orașul portuar Mykolaiv, situat în sudul țării, a fost supus unui bombardament intens din partea Rusiei, iar primarul a declarat că au fost lovite case și cel puțin două persoane au fost ucise.

Ofensiva a avut loc după mai multe săptămâni de relativ impas în războiul care a izbucnit atunci când trupele rusești au invadat granițele Ucrainei la 24 februarie. Conflictul se stabilise în mare parte într-un război de uzură, în principal în sud și est, marcat de bombardamente de artilerie și lovituri aeriene.

În prima fază a războiului, Rusia a capturat întinderi din sudul Ucrainei, în apropiere de coasta Mării Negre, inclusiv orașul Kherson.

Purtătoarea de cuvânt a comandamentului de sud al Ucrainei, Natalia Humeniuk, a declarat că trupele sale au început acțiuni ofensive în mai multe direcții din sud, inclusiv în regiunea Kherson, care se află la nord de peninsula Crimeea, anexată de Rusia.

Ucraina a folosit arme sofisticate furnizate de Occident pentru a lovi depozitele de muniții rusești și pentru a provoca distrugeri în liniile de aprovizionare. Humeniuk a declarat în cadrul unei ședințe de informare că Ucraina a lovit mai mult de 10 locații în ultima săptămână și că a slăbit fără îndoială inamicul”.

Ea a refuzat să dea detalii despre contraofensivă, spunând că forțele rusești din sudul Ucrainei au rămas destul de puternice”.

Guvernatorul Crimeei, Serghei Aksyonov, a respins anunțul ei ca fiind propagandă ucraineană”.

La Moscova, Ministerul Apărării a declarat că trupele ucrainene au încercat o ofensivă în sudul regiunilor Mykolaiv și Kherson, dar au suferit pierderi semnificative, a relatat agenția de știri RIA.

Tentativa de ofensivă a inamicului a eșuat lamentabil”, a declarat acesta.

Agenția de știri RIA, citându-l pe oficialul local Vladimir Leontiev, a raportat separat că oamenii erau evacuați de la locurile de muncă din Nova Kahokva, la 58 km la est de Kherson, după ce forțele ucrainene au efectuat peste 10 lovituri cu rachete.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele de pe câmpul de luptă.

La vest de Kherson, bombardamentele rusești au lovit luni zone rezidențiale din Mykolaiv, ucigând două persoane și distrugând case, au declarat oficiali ai orașului și martori.

Un corespondent Reuters aflat la fața locului a declarat că atacul a lovit o casă de familie chiar lângă o școală, ucigând o femeie. Ambele case de pe proprietate au fost lăsate în ruine, cu cratere mari scoase din pământ în față.

Primarul Oleksandr Senkevych a declarat că cel puțin două persoane au fost ucise și că au fost lovite case și școli. Guvernatorul Vitaliy Kim a declarat că 24 de persoane au fost, de asemenea, rănite.

Proprietarul casei, Olexandr Shulga, a declarat pentru Reuters că a locuit acolo toată viața sa.

Shulga a declarat că soția sa – care se afla într-o altă cameră când a fost lovită de rachetă – a murit când a fost îngropată în dărâmături.

A lovit și a venit unda de șoc. A distrus totul”, a declarat Shulga, șocat, care avea un bandaj la cap.

Centrul de construcții navale și portul pe râul Bugul de Sud, chiar în largul Mării Negre, Mykolaiv a suferit bombardamente intense din partea Rusiei de-a lungul războiului, dar a rămas în mâinile ucrainenilor.

The post Bombardamentele rusești distrug case în Mykolaiv, în timp ce Ucraina începe contraofensiva în sudul țării appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 187 de zile de invazie. Este puțin probabil ca inițiativa de recrutare din Rusia să aibă impact asupra evoluției invaziei, susține Ministerul britanic al Apărării
Next post Dacă ai striații pe unghii și ești tânăr, mergi direct la medic. Ce afecțiune poți avea