Biden prezice că mai multe state republicane vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi

  • Preşedintele Joe Biden a prezis că unele state americane vor încerca să aresteze femeile care traversează graniţele statului pentru a face avorturi.
  • 13 state conduse de republicani au interzis sau au restricţionat sever avortul, după ce Curtea a anulat săptămâna trecută hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973.
  • Femeile din aceste state care doresc să facă un avort ar putea fi nevoite să se deplaseze în statele în care acesta rămâne legal.

Preşedintele Joe Biden a prezis vineri că unele state americane vor încerca să aresteze femeile care traversează graniţele statului pentru a face avorturi, după ce Curtea Supremă a anulat dreptul constituţional la aceste proceduri la nivel naţional.

13 state conduse de republicani au interzis sau au restricţionat sever avortul, după ce Curtea a anulat săptămâna trecută hotărârea istorică Roe vs. Wade din 1973. Femeile din aceste state care doresc să facă un avort ar putea fi nevoite să se deplaseze în statele în care acesta rămâne legal.

Convocând vineri o întâlnire virtuală pe tema dreptului la avort cu guvernatorii statelor democrate, Biden a declarat că el crede că „oamenii vor fi şocaţi atunci când primul stat va încerca să aresteze o femeie pentru că a trecut o graniţă de stat pentru a obţine servicii medicale”, anunţă Reuters.

El a adăugat: Şi nu cred că oamenii cred că se va întâmpla asta. Dar se va întâmpla şi va transmite întregii ţări că aceasta este o afacere gigant, care afectează toate drepturile de bază.

Biden a declarat că guvernul federal va acţiona pentru a proteja femeile care trebuie să treacă graniţele statului pentru a face un avort şi pentru a le asigura accesul la medicamente în statele în care acestea sunt interzise.

Guvernatorul din New Mexico, Michelle Lujan Grisham, a declarat în cadrul reuniunii că statul său „nu va coopera” cu nicio încercare de a da de urma femeilor care au făcut avorturi pentru a le pedepsi.

The post Biden prezice că mai multe state republicane vor încerca să aresteze femeile care călătoresc pentru avorturi appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Românii, campionii cumpărăturilor online din Europa de Est
Next post Atenţionare de călătorie în Bulgaria – noi prevederi legale privind achiziţionarea taxelor de drum