Biden este sceptic în ceea ce privește anunţul lui Putin despre armistiţiul temporar

  • Administraţia de la Kiev a anunţat că nu acceptă armistiţiul propus de preşedintele Rusiei, denunţând ipocrizia” Moscovei.
  • Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, joi, aplicarea unui armistiţiu unilateral temporar în Ucraina.
  • Ordinul transmis armatei ruse pentru oprirea atacurilor este valabil în zilele de 6 şi 7 ianuarie.

Preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden, a exprimat scepticism, joi seară, în legătură cu propunerea de armistiţiu temporar a omologului său rus, Vladimir Putin, considerând că liderul de la Kremlin vrea doar un moment de relaxare.

Sunt reticent să răspund la orice spune Putin. Mi s-a părut interesant. Era pregătit să bombardeze spitale, grădiniţe şi biserici pe 25 decembrie şi de Anul Nou. Cred că încearcă să aibă puţin oxigen”, a afirmat Biden, citat de postul de televiziune CNN.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat, joi, aplicarea unui armistiţiu unilateral temporar în Ucraina, cu ocazia celebrării Crăciunului ortodox pe stil vechi. Ordinul transmis armatei ruse pentru oprirea atacurilor este valabil în zilele de 6 şi 7 ianuarie.

Ţinând cont de apelul Sanctităţii sale, Patriarhul Chiril, i-am ordonat ministrului Apărării să introducă un regim de încetare a focului pe toată linia de contact cu părţile din Ucraina, începând de pe 6 ianuarie la prânz, până pe 7 ianuarie la ora 24.00″, a comunicat Kremlinul, conform cotidianului Le Monde.

Preşedintele Rusiei a îndemnat şi trupele ucrainene să respecte armistiţiul, pentru a le oferi credincioşilor ortodocşi, confesiune majoritară în Rusia şi Ucraina, ocazia să participe la slujbele de Crăciun.

Administraţia de la Kiev a anunţat că nu acceptă armistiţiul propus de preşedintele Rusiei, denunţând ipocrizia” Moscovei.

The post Biden este sceptic în ceea ce privește anunţul lui Putin despre armistiţiul temporar appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 316 zile de invazie. Peste 60% din orașul Bakhmut a fost distrus, potrivit unui oficial ucrainean
Next post UE nu crede în sinceritatea lui Putin: „Anunţul Rusiei de încetare a focului este fals şi ipocrit”