Ben Wallace spune că este foarte puțin probabil ca Putin să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei

  • Senatorul Lindsey Graham a declarat că Putin a fost luminat cu gaz atunci când a amenințat cu folosirea armelor nucleare pentru a apăra teritoriul pe care încearcă să îl anexeze în Ucraina.
  • Putin a amenințat ocazional că va folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție în conflictul militar cu Ucraina.
  • Din punctul de vedere al lui Wallace, rușii au de suferit pentru că unii dintre furnizorii lor se aflau în Ucraina și au fost bombardați.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat recent că este foarte puțin probabil ca președintele rus Vladimir Putin să folosească arme nucleare în actualul război dintre Rusia și Ucraina, chiar dacă Putin nu a acționat într-un mod rațional.

În timp ce vorbea la o conferință a Partidului Conservator, Wallace a dezvăluit că lui Putin i s-a dat o idee foarte clară despre ce este acceptabil și ce este inacceptabil, în ceea ce privește desfășurarea de arme nucleare, în timpul unor întâlniri recente cu liderii indieni și chinezi.

În ultimele luni, Putin a amenințat ocazional că va folosi toate mijloacele pe care le avem la dispoziție în conflictul militar cu Ucraina, alături de națiunile occidentale care s-au angajat să împiedice armata și/sau economia Rusiei.

Din punctul de vedere al lui Wallace, rușii au de suferit pentru că unii dintre furnizorii lor se aflau în Ucraina și au fost bombardați – fapt pentru care secretarul de stat a subliniat geniul strategic pe care președintele Putin se dovedește a fi în mod clar. La o conferință separată, secretarul de stat britanic de externe James Cleverly ar fi declarat că Ucraina va reuși să respingă invadatorii ruși deoarece tancurile Moscovei se tem de tractoarele ucrainene.

Cleverly a spus apoi: I-am văzut pe ucraineni – atât armata lor profesionistă, dar și pe acei oameni care s-au oferit voluntari, acei oameni, studenții și muzicienii și politicienii și artiștii și vedetele sportive – luând armele și apărându-și țara împotriva acestui act de agresiune ilegal și neprovocat al lui Vladimir Putin.

Oricine de aici care a fost membru al forțelor armate, ți se spune întotdeauna că singurul lucru de care se teme un tanc este un alt tanc, a adăugat Cleverly. Ei bine, tancurile rusești se tem de tractoarele ucrainene. De aceea, ucrainenii vor reuși. Iar când vor reuși și când va veni acea zi fantastică și glorioasă, atunci rolul nostru evoluează, pentru că trebuie să-i ajutăm să-și reconstruiască țara, să-și reconstruiască societatea și să-și reconstruiască economia.

The post Ben Wallace spune că este foarte puțin probabil ca Putin să folosească arme nucleare împotriva Ucrainei appeared first on Aleph News.

Previous post EXCLUSIV/Insecuritate. Dumitru Prunariu: De vreo 4 ani Guvernul nu mai plătește contribuția României la Agenția Spațială Europeană. Nu mai accesăm proiecte europene, ni s-a tăiat dreptul de vot
Next post Cum se vizitează mormântul Reginei de la Capela St George și care este prețul „amețitor” al intrării