Aur pentru Andreea Ana la Campionatul European de Lupte de la Zagreb

  • Sportiva Andreea Beatrice Ana a câştigat, joi, medalia de aur la Campionatul European de Lupte de la Zagreb.
  • Aceasta a învins-o, cu 8-0, în finala mare a categoriei 55 kg, pe Erika Bognar din Ungaria.
  • Andreea a câștigat al doilea titlu european consecutiv, după cel din 2022, de la Budapesta.

Sportiva Andreea Beatrice Ana a câştigat, joi, medalia de aur la Campionatul European de Lupte de la Zagreb. Ana a învins-o, cu 8-0, în finala mare a categoriei 55 kg, pe Erika Bognar din Ungaria.

Andreea a câștigat al doilea titlu european consecutiv, după cel din 2022, de la Budapesta.

În semifinale, Andreea a trecut cu 10 la 4 de poloneza Katarzyna Krawczyk, iar în luptă anterioară a învins-o, printr-o tehnică superioară, pe adversara din Azerbaidjan – Elnura Mammadova, cu un scor de 11-0.

În 2022, la Budapesta, sportiva devenea prima luptătoare din România încoronată cu aurul european.

Sportiva este antrenată de Nikolai Stoyanov, Adina Popescu și Marin Filip.

„Luptătoarea noastră scrie și rescrie pagini de istorie, cucerind al doilea titlu continental consecutiv pentru luptele feminine românești!, a scris Federația Română de Lupte într-o postare pe Facebook.

Ana mai are în palmares încă două medalii europene de bronz, cucerite în 2019, la București, respectiv 2021, la Varșovia. În 2021, sportiva a devenit campioană mondială la U23, la Belgrad, având alte două prezențe pe treapta a treia a podiumului, în 2018 și 2019.

Citește și

The post Aur pentru Andreea Ana la Campionatul European de Lupte de la Zagreb appeared first on Aleph News.

Previous post Cele mai frumoase destinații din Europa unde poți admira florile abia răsărite. De la castelele englezești de basm la văile pitorești din Italia
Next post Twitter a început să elimine bifa albastră. Papa Francisc și Beyonce, printre sutele de mii de persoane care deja au pierdut-o